• C Novo mesto
  • 11:14
  • Sob, 15.06.2024

Vse o Microsoft 365: Office z novo podobo (CENA v 2023)

godba

Microsoft 365 je aplikacija, ki jo v taki ali drugačni obliki uporabljamo že več let. Office 365 vsebuje najbolj klasične programe, kot so Word, Excel in Power Point, ki jih pozna vsakdo. Seveda pa aplikacija ponuja še marsikaj drugega, kar ne pozna vsak, a bi morda moral. Office, 365 in številne druge so del široke ponudbe, ki jo ima Microsoft. Kaj moramo vedeti o njihovi ponudbi, cenah in zmožnostih?

Office je postal Microsoft 365

Nič več Office, zdaj le še 365. Aplikacija Microsoft 365 je dom vseh vaših priljubljenih aplikacij in vsebine za storilnost. Zagotavlja nam vse, kar vam je bilo všeč v aplikaciji Office, z novim videzom in imenom, poleg tega pa še pametne funkcije, s katerimi lahko ustvarjamo, delimo vsebino z drugimi in sodelujemo.

Če povemo nekoliko bolj enostavno je Microsoft 365 platforma za storilnost v oblaku. Ta vključuje aplikacije, kot so Word, Excel, Power Point, Outlook, One Drive, Teams in še mnogo več.

Microsoft je spremembe za Office pričel uvajati z novembrom 2022, januarja 2023 pa je začel uvajati spremembe za aplikacijo v sistemu Windows in mobilno aplikacijo Office. Spremembe so začele veljati za vse, ki so uporabljali Office v službi, šoli ali v zasebni rabi. Povsem samodejno je bila aplikacija posodobljena z novo ikono in imenom, pomembno pa je vedeti, da spremembe niso in ne bodo vplivale na naše obstoječe račune, profile, naročnine in datoteke.

Razširjena ponudba aplikacije Microsoft 365 na več napravah

Razširjena ponudba aplikacije Microsoft 365 na več napravah

Katere novosti je uvedel Microsoft 365?

  • Nove vrste ustvarjanja vsebine in predloge: modul »Ustvari« je mesto, kjer lahko hitro začnete ustvarjati projekte v več aplikacijah Microsoft 365 iz praznih predlog ali pa preskusite priporočene predloge za hitrejši navdih. Modul »Ustvari« je že na voljo vsem uporabnikom v spletu, sistemu Windows in prenosnih napravah, prihodnje leto pa bo za uporabnike na voljo še več vrst predlog.
  • Nov modul »Aplikacije«: odkrijte, zaženite in pripnite orodja, ki jih najpogosteje uporabljate v okolju Microsoft 365.. Naslednji mesec bo na voljo vsem uporabnikom v spletu in v sistemu Windows, v prihodnjih mesecih pa tudi v prenosnih napravah.
  • Oznake za dobrodošlico: na enem mestu si lahko ogledate stanje naročnine na Microsoft 365 in spremljate porabo pomnilnika. Prihodnji mesec bo uporabnikom na voljo v spletu in sistemu Windows.
  • Moja vsebina: Moja vsebina, priljubljena funkcija za poslovne stranke, ki je zdaj na voljo tudi za osebno uporabo, je osrednje mesto za ogled in dostop do vse vaše vsebine – ki ste jo ustvarili ali pa je bila dana v skupno rabo z vami – ne glede na to, kje je shranjena. Naslednji mesec bo na voljo vsem uporabnikom v spletu in sistemu Windows.
  • Vir: ustrezna vsebina, ki temelji na tem, s kom sodelujete in kakšno vsebino urejate, je prikazana v preglednem vmesniku za poenostavitev vašega poteka dela. Danes je na voljo komercialnim uporabnikom v spletu, sistemu Windows in prenosnih napravah.
  • Označevanje: nov način združevanja in organiziranja vsebine z oznakami po meri za vse vrste vsebine. Danes je na voljo za komercialne uporabnike v spletu in sistemu Windows.
  • Ostanite na tekočem z najnovejšimi funkcijami okolja Microsoft 365 tako, da spremljate spletni dnevnik »Novosti okolja Microsoft 365«.

V Microsoft 365 ostajajo klasike Office in drugo

Brez strahu, kot smo že napisali je v Microsoft 365 še vedno na voljo vse, kar je bilo na voljo prej v Office in širše. To so Word za pisanje, Excel za tabele, PowerPoint za predstavitve, Teams za ekipno sodelovanje, Outlook za mailing in OneDrive za datoteke.

Microsoft Office ima zdaj novo podobo, postal je Microsoft 365

Microsoft Office ima zdaj novo podobo, postal je Microsoft 365

Naročnina in cena za Office 365 za domačo rabo

Microsoft 365 Family

Najboljša izbira za 1 do 6 uporabnikov, saj je možno uporabljati do pet naprav hkrati. Deluje na računalnikih in napravah Mac, iPhone, iPad, ter napravah in telefonih Android. Za eno osebo je na voljo 1 TB prostora v oblaku oziroma do 6 TB skupno.

Cena: 99 € na leto ali 10 € na mesec

Microsoft 365 Personal

Odlična izbira za eno osebo, možno pa je uporabljati Microsoft 365 na petih napravah hkrati. Deluje na računalnikih in napravah Mac, iPhone, iPad, ter napravah in telefonih Android. Za eno osebo je na voljo 1 TB prostora v oblaku.

Cena: 69 € na leto ali 7 € na mesec

POSEBNA PONUDBA ZA ŠTUDENTE

Študenti na univerzah ali visokih šolah lahko zdaj pridobijo ponudbo za Microsoft 365 Personal za 3,00 €/mesec. Ko potrdite svoj status fakultetnega ali univerzitetnega študenta, lahko dobite Microsoft 365 Personal po ceni, ki je za več 50 % nižja. Proces je sila preprost.

Ustvari svoj račun ali pa se s svojim e-poštnim naslovom in geslom vpiši v obstoječi račun. Navedi svoje študentske podatke, da jih lahko Microsoft preveri. Vnesi ali posodobi podatke o plačilu in zaključi odjavo. Namesti Officeove aplikacije v svoje naprave, sinhroniziraj se s storitvijo OneDrive in začni z uporabo Microsoft 365 Personal.

Microsoft 365 je prenovljena podoba Microsoft Office aplikacije, ki zdaj ponuja isto in še več

Microsoft 365 je prenovljena podoba Microsoft Office aplikacije, ki zdaj ponuja isto in še več

Naročnina in cena za Office 365 za poslovno rabo

Microsoft 365 Business Basic

Na voljo je 1 TB shrambe v oblaku za uporabnika, poslovna e-pošta, standardna varnost, spletne in mobilne različice programov Microsoft 365. Klepetanje, klici in srečevanje z največ 300 udeleženci. Uporabnik ima na voljo tudi telefonsko in spletno podporo 24 ur na dan in 7 dni v tednu.

Vključene aplikacije: Word, Excel, PowerPoint, Teams, Outlook, Exchange, OneDrive in SharePoint.

Cena: 5,10 € na mesec na uporabnika

Microsoft 365 Business Standard

Business Standard je na voljo v okviru dveh možnosti prijave. Prijava z računom domene je primerna za podjetja, ki imajo domeno (npr. @mybakery.com) in želijo, da je Microsoft obdelovalec njihovih podatkov. S poenostavljeno prijavo se lahko podjetja prijavijo z domeno, zato je primerna za podjetja, ki želijo, da je Microsoft upravljavec njihovih podatkov.

Poleg vsega, kar vključuje prej omenjeni Business Basic, je na voljo še nekaj drugih reči. Namizne različice programov Microsoft 365 s plačljivimi funkcijami, orodja za registracijo udeležencev in poročanje, upravljanje sestankov s strankami in preprosto gostovanje spletnih seminarjev.

Vključene aplikacije: Word, Excel, PowerPoint, Teams, Outlook, Exchange, OneDrive, SharePoint, Access in Publisher.

Cena: 10,50 € na mesec na uporabnika

Microsoft 365 Business Premium

Poleg vsega, kar vključuje prej omenjeni Business Standard, je na voljo še nekaj drugih reči. Na voljo je napredna varnost, dostop do podatkov in nadzor ter zaščita pred kibernetskimi grožnjami.

Vključene aplikacije: Word, Excel, PowerPoint, Teams, Outlook, Exchange, OneDrive, SharePoint, Access, Publisher, Intune in Azure Information Protection.

Cena: 18,60 € na mesec na uporabnika

Programi Microsoft 365 za manjša podjetja

Na voljo so namizne različice programov Microsoft 365 s plačljivimi funkcijami, 1 TB shrambe v oblaku za uporabnika, standardna varnost. Nudena je tudi telefonska in spletna podpora 24 ur na dan in 7 dni v tednu.

Vključene aplikacije: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneDrive, Access in Publisher.

Cena: 8,80 € na mesec na uporabnika

Avtor: Žiga Kastelic, FOTO: microsoft.com