• C Novo mesto
  • 03:25
  • Ned, 21.04.2024

Kako pravilno očistiti silikonski ovitek za telefon?

Raziskave so pokazale, da je mobilni telefon eden izmed predmetov, kjer se nabira največ bakterij. Če dobro pomislimo, je verjetno telefon tisti pripomoček, ki ga najbolj pogosto nosimo s seboj na različne kraje, ga odlagamo in se ga dotikamo. Na tak način se prenese veliko bakterij, zato je pomembno, da skrbimo za redno čistočo in higieno. Če telefon nosite v ovitku, pa je prva tarča bakterij ravno vaš ovitek (poleg zaslona telefona). Na njem se nabirajo bakterije, delci prahu in druge umazanije. Če imate tud vi silikonski ovitek za telefon, ki sicer nudi precej dober oprijem, pa veste, da se umazanija na takem materialu zelo hitro nabira. Kako ga pravilno očistiti?

Nasveti za čiščenje silikonskega ovitka

Pri korak je, da telefon vzamete iz ovitka in ga očisitite ločeno (navodila v spodnjem odstavku). Ovitek lahko očistite z zelo enostavnim pripravkom: potrebujete mlačno vodo in nežno milo oziroma detergent. Milo zmešajte skupaj z mlačno vodo, potem pa uporabite mehko nežno krpo (lahko iz mikrofibre) in nežno odstranjujte umazanijo z ovitka. Ovitka nikar ne drgnite premočno, ampak raje ponovite več nežnejših gibov, saj ga lahko v nasprotnem primeru poškodujete.

Prav tako ne uporabljajte preveč agresivnih čistil, saj se lahko ovitek razbarva ali poškoduje njegova površina. Notranjo stran ovitka, ki je običajno izdelana iz mehkega materiala, lahko očistite na enak način. Če pa ni pretirano umazana, jo lahko pobrišete zgolj s suho krpo. Zunanjo stran ovitka nato še nežno osušite s suho krpo, saj se lahko sicer poznajo madeži. Ovitek začnite ponovno uporabljati šele, ko se popolnoma posuši.

Kako pravilno očistiti telefon?

Ko ste očistili ovitek, seveda morate očistiti še telefon. Tudi pri čiščenju naprave morate biti zelo previdni in nežni, da ne spraskate površine. Predlagamo, da za čiščenje uporabljate namensko čistilo za telefon, ki pomaga odstraniti umazanijo in razkuži napravo ter odstrani bakterije. Ponavadi so k čistilu priložene tudi mehke krpice, sicer pa uporabite mehko krpo iz mikrofibre ali krpo, podobno tisti za čiščenje očal.

Pomembno je, da čiščenje telefona in ovitka izvajate dovolj pogosto, sicer na njiju prenašate ogromno bakterij, ki so lahko tudi škodljive.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pexels