• C Novo mesto
  • 23:51
  • Ned, 14.04.2024

Motorola Razr 5G na voljo že septembra?

Motorola je v letu 2019 oživila svoj ikonični telefon Motorola Razr flip, zdaj pa naj bi podjetje v severni Ameriki (s sedežem v Chicagu) začelo razvijati nadgrajeno nadaljevalno verzijo, ki naj izšla že septembra letos.

V začetku avgusta je podjetje Motorola namignilo na prihajajoči virtualni dogodek, ki bo predvidoma 9. septembra. Motorola je dogodek opisala s stavkom: ”pripravite se, da ponovno preizkusite novo izkušnjo pametnih telefonov”.

Pametni telefon Motorola Razr 5G naj bi deloval s procesorjem Qualcomm Snapdragon 765 s 5G zmogljivostjo, skupaj z baterijo 2.845 mAh, ki je večja od 2.510 mAh baterije, najdene v telefonu Motorola Razr iz leta 2019. Nova Motorola Razr 5G bo na voljo tudi z 8 GB RAM-a in 256 GB prostora za shranjevanje ter zadnjo kamero ločljivosti 48-milijona slikovnih točk, skupaj s podporo za Android 10.

Motorola Razr 5G je zložljiv oziroma prepogljiv telefon, kakršnega še niste videli. Prenovljena Motorola Razr 5G bo očitno imela večjo, bolj zmogljivo baterijo, boljše kamere in, kot je že iz imena razvidno, bo podpirala 5G.

Ko je leta 2019 Motorola začela prodajati svoj Razr v Združenih državah Amerike, je to bil prvi zložljiv pametni telefon nove generacije, ki je prišel na trg. Med specifikacije Motorole Razr, ki je izšla v 2019, sodijo čipset Snapdragon 710, zadnja kamera s 16 milijoni slikovnih točk in 6 GB RAM-a, ki je združen z 128 GB ali 256 GB notranjega pomnilnika.

Čeprav je bil zložljiv pametni telefon Motorola Razr pohvaljen zaradi svojega iznajdljivega mehanizma in inženirskega čudeža, ki ga je predstavljal, je bil telefon široko kritiziran zaradi pomanjkanja specifikacij višjega cenovnega razreda glede na njegovo ceno. Poleg tega so se pojavile zaskrbljenosti zaradi vzdržljivosti in trajnosti telefona.

Motorolin originalni telefon Motorola Razr iz leta 2004 je bil najbolj prodajani telefon vseh časov, preden je Apple nekaj let pozneje zasedel vrh s svojim pametnim telefonom iPhone.

Nostalgična Motorola Razr 5G. FOTO: RitaE / Pixabay

V čem se bo Motorola Razr 5G razlikovala od svoje prejšnje različice?

Pred petnajstimi leti je bil telefon Motorola Razr zagotovo najbolj kul telefon na planetu. Celo današnji najzmogljivejši pametni telefon z vsemi spremljajočimi funkcijami in dodatki, se ne more primerjati z izredno zadovoljivim trenutkom prekinitve klica, tako da zaprete svoj zložljiv telefon Razr. Na srečo je Motorola Razr leta 2019 oživela ta zložljiv pametni telefon, ki je pomagal pripeljati nostalgijo srednjih let v dobo pametnih telefonov.

Zdaj se zdi, da bomo dobili zložljivo pametno napravo druge generacije. Podobe, ki namigujejo na to, kako bi naj nov pametni telefon Motorola Razr 5G izgledal, kažejo napravo, ki ni oddaljena preveč od dizajna iz leta 2019. Slike, ki jih lahko najdemo na spletu, prikazujejo Motorolo Razr 5G v treh stopnjah: odprto, delno zaprto in popolnoma zaprto. Zareza selfie kamere na vrhu glavnega zaslona ostaja, vendar na dnu telefona ni skenerja prstnih odtisov, kot je bilo v različici Motorola Razr 2019.

Prav tako se zdi, da bi različica Motorola Razr 5G lahko prišla z znatno nadgradnjo fotografij. Medtem ko je različica 2019 imela le eno 16MP kamero, obstajajo domneve, da bo imela Motorola Razr 5G dvojno nastavitev kamere.

Govorice kažejo tudi na Motorolo Razr 5G, ki uporablja čipset Snapdragon 765, kar pomeni, da bi morali videti nekaj podpore 5G – nujno, če upoštevamo, kako drag bo verjetno posodobljeni telefon Motorola Razr 5G (original se je začel pri 1500 USD) in koliko njegovih tekmecev bo imelo 5G.

Motorola Razr 5G z neverjetnim dizajnom

Samsung je v sredini leta 2020 svetu predstavil pametni telefon Galaxy Z Flip 5G, a kaj kmalu se bo lahko spopadel s hudo konkurenco. Na novo izdane slike so namreč razkrile, kako bo izgledal Samsungov naslednji tekmec Motorola Razr 5G.

Zložljiv pametni telefon Motorola Razr 5G bo imel eleganten dizajn, ki bo nadgradil nostalgijo, zaradi katere je različica 2019 s podobno obliko postala tako edinstvena in sprejeta.  Da bi Motorola Razr 5G bolje konkurirala Samsungu in vsem drugim podjetjem, ki si morda ogledujejo vstop v ta segment, je Motorola naredila nekaj subtilnih, a zelo pomembnih sprememb v dizajnu, ki ustvarjajo veliko bolj udoben občutek.

Zdaj je na primer notranji zaslon precej večji kljub temu, da meri 6,2 palcev ali 15,7 centimetrov. Za to se lahko zahvalimo tanjšim okvirjem. Motorola Razr 5G ima zaslon razširjen na sam vrh telefona, medtem ko se je podjetje odločilo, da obdrži edinstveno zarezo za sprednjo kamero.

Že Motorola Razr, ki je izšla leta 2019 je imela velik zunanji zaslon. Tega se podjetje zaveda, zato se Motorola Razr 5G v velikosti zunanjega zaslona ne bo kaj veliko spremenila.

Motorola bo izdala nov pametni telefon Motorola Razr 5G. FOTO: StockSnap / Pixabay

Motorola Razr 5G bo imela nameščen operacijski sistem Android 10

Motorola Razr 2020 (poimenovana tudi Motorola Razr 5G) bo imela čipset Snapdragon 765, kar bo pomenilo tudi podporo 5G. Poleg tega bo prihajajoči Razr imel 8 GB RAM-a in 256 GB pomnilnika, ki sta povezana z baterijo 2.845 mAh. Opazili bomo tudi korak naprej v primerjavi z enotno 16MP kamero Motorola Razr 2019. Namesto tega bo imel Motorola Razr 5G 2020 dvojno zadnjo kamero z glavno kamero, ki vsebuje 48MP senzor, sekundarna kamera pa z 20MP senzorjem.

Glede programske opreme Motorola načrtuje predhodno namestitev Androida 10. To ni presenetljivo, ker Android 11 še ni na voljo, pomeni pa tudi, da nove funkcije za sekundarno ploščo niso zagotovljene. Premium pametne telefone običajno poganjajo najnovejši čipseti serije Snapdragon 800. Toda zložljive naprave so drage za izdelavo, Motorola pa želi znižati ceno, hkrati pa ponuditi 5G povezljivost. Zato je bila sprejeta odločitev, da bo Motorola Razr 5G imela Snapdragon 765.

Čipset bi naj spremljal standardni 256 GB notranji pomnilnik in po navedbah vsaj 8 GB RAM-a, kar bi pomenilo povečanje v primerjavi s 6 GB, uporabljenimi v telefonu Motorola Razr iz leta 2019. Pametni telefon Motorola Razr 5G naj bi deloval tudi na življenjsko dobo baterije, saj je v napravi vgrajena baterijo z večjo zmogljivostjo (2.845mAh). Življenjska doba baterije na originalu ni bila močna točka, zato bo ta sprememba zagotovo dobrodošla.

Kar se tiče cen, je prvotni model Motorola Razr v Združenih državah Amerike znašal 1499 dolarjev. Lahko se zgodi, da se bo Motorola odločila, da bo z modelom Motorola Razr 5G še bolj konkurirala Samsungovemu Galaxy Z Flip 5G, ki znaša 1.449 dolarjev in tako primerljivo znižala ceno za svoj pametni telefon.

Avtor: Ana Nikolić

 

 

qlandiakrsko