• C Novo mesto
  • 01:06
  • Pon, 15.04.2024

Pametne zapestnice, ki vam z »zaušnico« pomagajo hujšati

Globalno tržno poročilo, ki si ga lahko prenesete v PDF obliki, zadeva pametne zapestnice in nudi informacije o dinamiki ter zajema povzetek izdelkov in obsega trga, ki ga zajemajo pametne zapestnice, da bi določilo pogoje o prodaji pametne zapestnice v prihodnosti. Temu tesno in z vidika sledi preiskava Smart Bracelet. Poročilo je sestavljeno v zvezi pametne zapestnice, ki povečuje obseg, prihodke in prodajo te revolucionarne tehnologije.

Segmentacija po regijah

Severna Amerika, Kitajska, preostali del Azijsko-pacifiške regije, Velika Britanija, Evropa, Srednja in Južna Amerika, Bližnji vzhod in Afrika

Pregled trga

Začne se s pregledom storitev in izdelkov (pametne zapestnice), ki so navedeni v poročilu, in zagotavlja podatke o prodaji za leta tega obdobja in napovedi za prihodnost. To poglavje vsebuje pregled analize segmentacije trga in regionalnega pregleda.

Konkurenca ponudnikov po proizvodih in uporabi

Kot ime nakazuje, da ta del obsega prihodke, in globalno analizo tržnega deleža pametne zapestice.

Regionalna ocena

Ta komponenta poročila o pametni zapestnici prinaša elemente, ki vplivajo na rast gospodarstev, in regionalni trgi so bili preučeni na podlagi tržnega deleža, prodaje, dobičkov in gibanj cen.

Ključni podatki tega trga

Analitiki so tudi analizirali številne pametne zapestnice in v obzir zajeli vidike kot so, cena, zaslužek, specifikacija izdelkov in trg, pa tudi marža.

Vrednotenje stroškov proizvodnje

Ta razdelek z inteligentno zapestnico ponuja analizo stroškov dela, ključno preiskavo, odstotek stroškovne ureditve in analizo stroškov.

Industrijska veriga, strategija nabave in kupci

Pridobivanje surovin in analitiki se osredotočajo na analizo kupcev.

Analiza marketinške strategije, distributerji / trgovci

V tem razdelku analiza pametne zapestnice ponuja seznam prodajalcev in trgovcev ter pojasnjuje strategijo oblikovanja cen, načrt, tržno promocijo, promocijo trendov rasti promocijskih kanalov, neposredno trženje in tržne postaje.

Ocena učinka na gospodarstvo

To poročilo o pametni zapestnici nudi SWOT analizo in poudarilo spremembe v preferencah strank, finančno in politično okolje ter potrošniške želje.

Nova pametna zapestnica Xiaomi ima barvni zaslon

Kitajski proizvajalec Xiaomi, vodilni svetovni proizvajalec fitnes sledilnikov, je predstavil novo generacijo svoje pametne zapestnice Mi Band. Zdaj se lahko pohvali z barvnim zaslonom, ki naj bi v Evropo prispel poleti 2019.

Pametne zapestnice - vir slike Xiaomi

Pametne zapestnice – vir slike Xiaomi

Prva stvar, ki izstopa in označuje pametne zapestnice Mi Bandu 4, je zaslon AMOLED z velikostjo 0,96 palca (120×240 slikovnih pik), ki ni le 40% večji od zadnje verzije, vendar pa prav tako barvno in prilagodljiv. Pametne zapestnice te znamke so tudi vodoodporne do 49,99 m, kar pomeni, da jih lahko uporabite kot sledilnike pri plavanju. Poleg fizične vadbe lahko Mi Band 4 24 ur na dan registrira srčni utrip in analizira kakovost spanja. Ponuja do 20 dni trajanja baterije. Kitajski uporabniki lahko izkoristijo glasovni pomočnik Xiaomi za nadzor priključenih domačih naprav prek pametne zapestnice.

Ta pametna zapestnica je na voljo tudi v nekoliko dražji različici NFC, ki se lahko uporablja za plačila preko Alipay na Kitajskem.

Mi Band 4 je že na voljo za naročilo na Kitajskem za 169 juanov (21,67 EUR) in 229 juanov (29,36 EUR) z NFC čipom.

V Evropi bodo pametne zapestnice z oznako Mi Smart Band 4 na voljo od 26. junija za 35 EUR.

Po mnenju analitika podjetja IDC je družba Xiaomi vodilna v svetu po prodaji v sektorju povezanih ur in zapestnic, saj je bilo v prvem četrtletju leta 2019 prodanih 5,3 milijona enot, medtem ko je bilo v istem obdobju prodanih 4,6 milijona Apple ur. Huawei je na tretjem mestu s 3,9 milijona prodanih enot.

Kaj pa pametne zapestnice, ki vam pomagajo hujšati?

Spletna trgovina Amazon prodaja zapestnico, ki vam daje električni šok, če jeste preveč hitre hrane, grizete nohte ali preveč časa porabite na internetu.

Pametne zapestnice - vir slike Amazon

Pametne zapestnice – vir slike Amazon

Zamisel je, da bi električni šoki odvrnili vaše slabe navade. Naprava z 350 volti je enako močna kot bi prejeli klofuto, ki jo čutite, ko iztisne statično elektriko iz ročaja v vašo roko. Zapestnica seveda ne zaznava, da jeste »slabo« hrano. Vendar pa omogoča, da si vsakič, ko ste v skušnjavi, v telo spustite električni šok.

Pametna zapestnica z imenom Pavlok, ki stane 242 USD ali približno 215 EUR je opremljena tudi z aplikacijo, ki lahko vsakič, ko se pregrešite, opozori prijatelje.

Silikonska zapestnica je na voljo v številnih živih barvah. Na notranji strani je majhna kovinska škatla, iz katere je podan električni šok. Akumulatorska baterija ima dovolj moči, da vam lahko zada »zaušnico« 150-krat. Šok je ravno dovolj močan, da skočite v zrak.

Namen pametne zapestnice je, da jo nosite dan in noč. Po mnenju ustvarjalcev bi se v treh do petih dneh znebili svoje slabe navade. Zaradi šokov, na primer hitra hrana, ni več nekaj okusnega, ampak jo povežete z nečim negativnim.

Izumitelj Maneesh Sethi je prišel na idejo, ker je bil sam zasvojen s Facebookom. Sčasoma je najel nekoga, ki mu primazal klofuto, če bi se povezal na Facebook. Ker Maneesh ni bil več raztresen, se je nenadoma umiril in delal veliko bolje in bolj koncentrirano.

Odzivi uporabnikov na internetu so razdeljeni. Za mnoge ljudi se zdi prelepo, da bi bilo res. Tudi znanstveniki niso prepričani. Psiholog Greg Cason pravi, da zapestnica ne bo delovala, ker ponuja svobodo pri izbiri.

Pripravil: Marko Vidrih

Pametne zapestnice, ki vam z »zaušnico« pomagajo hujšati
1 od 1
Pametne zapestnice
Pametne zapestnice
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.