• C Novo mesto
  • 23:10
  • Sob, 18.05.2024

Partis ne dela, uporabniki se pritožujejo: je to konec?

Ena od najbolj obiskanih spletnih strani v Sloveniji, Partis, je šla v zadnjih letih skozi nekaj silovitih pretresov.  Spomnimo, leta 2021 je zagorelo pri največjem ponudniku storitev v oblaku v Evropi OVHCloud. Prizadeti sta bili dve hali podatkovnega centra v francoskem Strasbourgu, zaradi česar je bilo začasno nedosegljivih več milijonov spletnih strani, izgubljena pa je tudi velika količina podatkov. Tudi slovenski uporabniki Partisa dlje časa niso mogli dostopati do vsebin.

Po ponovni vzpostavitvi so se začele kolobocije glede stroškov, iz tega pa je prišla ideja, da bi Partis postal plačljiv, brezplačni uporabniki pa bi bili omejeni pri prenašanju datotek. Če povzamemo spletno stran Slo-tech je vmes pa se je prišlo tudi ogromno pritožb glede visokih stroškov. Septembra lani je sledil nov izpad, takrat pa so obiskovalci naleteli na sporočilo, da Partis ne deluje, ker preprosto ne more pokriti stroškov, zraven pa se je nekomu zdelo pametno zapisati ime, priimek, naslov in TRR račun za morebitne donacije. Sedaj je Partis zopet doživel izpad, ta pa zdaj traja že dva tedna.

Uporabniki so zopet jezni, kar lahko vidimo na uradni Facebook strani, nekateri pa ugibajo, da takšna selitev ne bi smela trajati tako dolgo in da ima Partis morda neporavnane račune s prejšnjim gostiteljem, kar onemogoča selitev drugam.

N. D.; Foto: partis.si