• C Novo mesto
 • 22:49
 • Sre, 28.02.2024

Servis dronov – hitro in kvalitetno. Preveri

V zadnjem desetletju so droni s svojo zmogljivostjo in prilagodljivostjo postali prava inovativna rešitev v številnih industrijskih panogah, prav tako pa postajajo izjemno priljubljene naprave tudi za domačo uporabo. Še tako vrhunska naprava pa brez rednega vzdrževanja in kakovostne podpore servisa ne zagotavlja optimalnega delovanja.

Ste morda že lastnik drona ali pa razmišljate o nakupu? V obeh primerih vam bodo izjemno koristile informacije o vzdrževanju in pomenu dobrega servisiranja, saj sta to zelo pomembna dejavnika, ki vplivata na vrhunsko učinkovitost in varnost te inovativne naprave.

V nadaljevanju predstavljamo, na kakšne načine in kje se lahko drone uporablja, kako pomembno je redno vzdrževanje ter kaj morata vsebovati servis in popravilo dronov za zagotavljanje optimalnega delovanja.

Droni – tehnološki izum za vsestransko uporabo

Te inovativne tehnološke naprave so opremljene z motorji, senzorji, kamerami in drugo opremo, ki jim omogočajo letenje in izvajanje različnih nalog.

Zaradi svoje vsestranskosti in brezpilotnega premikanja po zraku so izjemno priljubljena naprava na različnih področjih:

 • Postali so alternativna možnost za hitro in učinkovito dostavo majhnih paketov na težko dostopna območja ali v oddaljene kraje
 • Na področju fotografije in videa služijo za snemanje impresivnih posnetkov iz unikatnih perspektiv ter ustvarjanje kinematografskih umetnin
 • V gradbeništvu, geodeziji in nepremičninskem sektorju se droni uporabljajo za nadzor terena, zemljišč in gradbenih projektov, kar omogoča boljše načrtovanje, učinkovito spremljanje napredka in odkrivanje morebitnih napak
 • Omogočajo hiter pregled prizadetih območij ob naravnih nesrečah, postajajo pa tudi pomemben pripomoček pri iskalnih akcijah
 • V kmetijskem sektorju se droni uporabljajo za spremljanje kmetijskih površin, analizo rastlin in pridelkov, kar pomaga izboljšati pridelek in optimizirati kmetijske procese
dron

Uporaba drona.

Izredno priljubljeni pa so droni postali tudi za zasebno uporabo, saj z njimi lahko ustvarjamo nepozabne spomine iz čisto druge perspektive.

Priljubljena izbira so za snemanje ali fotografiranje družinskih dogodkov, saj lahko z njihovo pomočjo ustvarimo impresivne posnetke z zraka, ki ustvarjajo prav posebno vizualno perspektivo.

Če torej želite svojo ustvarjalno žilico izraziti na nekem novem nivoju in ujeti čudovite krajine, dogodke ali druge motive, je dron definitivno vaš obvezni pripomoček.

In čeprav se morda zdi, da je zaradi svoje sposobnosti letenja hitreje podvržen morebitnim nezgodam in poškodbam, ne skrbite – preprosto ga lahko v pregled in popravilo preprosto nesete strokovnjakom za popravilo dronov. Najboljši izmed njih so podjetje EM Servis, ki preko spletne strani mobistekla.si nudijo tudi servis telefonov, računalnikov, pametnih ur različnih modelov in znamk, igralnih konzol, specializirani pa so tudi za popravila dronov. Ne glede na vrsto napake in težave vaše najboljše elektronske igračke, podjetje EM Servis je tu za vas!

Tako kot pri vseh napravah, tudi pri dronih velja, da redno vzdrževanje prinaša optimalno delovanje in preprečuje večje okvare.

Zakaj tudi pri vašem dronu nikar ne odlašajte in čimprej opravite preventivni servis?

Nezanemarljiv pomen rednega vzdrževanja

Če servisa drona ne izvajamo redno, se lahko to odraža na različnih področjih delovanja:

 • zmanjšana stabilnost in nadzor – pojavijo se težave pri stabilnosti in nadzoru med letenjem,
 • krajša življenjska doba baterije – baterije so ključni del drona in nepravilno vzdrževane se lahko hitreje pregrevajo, kar lahko privede tudi resnejših poškodb ali eksplozij,
 • slaba kakovost posnetkov in fotografij – če servis dronov ni reden, se lahko pojavijo težave s kamero ali senzorji, kar vpliva na kakovost posnetkov,
 • nezanesljivo delovanje navigacijskih sistemov – če se sistemi za varno premikanje po zraku ne vzdržujejo pravilno, se lahko pojavijo težave pri natančnosti pozicioniranja, usmerjanju in stabilizaciji drona. To lahko privede do napačnih navigacijskih podatkov, izgube signala ali celo nepričakovanih sprememb v smeri letenja.
dron

Redno vzdrževanje.

Reden servis drona torej omogoča identifikacijo in odpravljanje teh težav, kar zagotavlja njegovo zanesljivo delovanje, podaljšano življenjsko dobo in varno uporabo.

Dober servis dronov je ključ do brezskrbne uporabe

Kakovosten servis in popravila dronov so nujni za ohranjanje zmogljivosti, zagotavljanje varnosti, preverjanje pravilnega delovanja navigacijskih sistemov ter preprečevanje trajnih okvar. Tekom servisa se pregledajo motorji, baterija, propelerji, kamera, senzorji ter elektronika.

Servis dronov zajema več ključnih elementov, ki poskrbijo za celovito vzdrževanje in optimalno delovanje:

 • Temeljit pregled (preverjajo se morebitne poškodbe, znaki obrabe, nepravilnosti in morebitne težave, ki bi lahko vplivale na delovanje drona).
 • Popravilo drona (popravila ali zamenjava obrabljenih/poškodovanih delov).
 • Kalibracija in nastavitve (nastavitve senzorjev, stabilizacijskih in navigacijskih sistemov).
 • Preverjanje programske opreme (servis drona zajema tudi posodobitve programske opreme, ki je nujna za dobro funkcionalnost in izboljšano varnost).
 • Preverjanje delovanja varnostnih funkcij (preverjanje pravilnega delovanja zasilnega ustavljanja, nadzora nad višino in drugih varnostnih nastavitev).
 • Čiščenje (servis drona vključuje tudi čiščenje posameznih sestavnih delov, odstranjevanje umazanije, prahu ali ostankov poletov).
 • Testni polet (po opravljenem servisu se običajno izvede tudi testni polet, da se preveri, ali so morebitna izvedena popravila drona zanesljiva in kakovostna).
dron

Nezgode med letom se zgodijo.

Kakovosten servis drona torej zajema nujno potreben celovit pristop k vzdrževanju in morebitnim popravilom, ki zagotavljajo njegovo optimalno delovanje, podaljšano življenjsko dobo in varnost.

Ob domači uporabi so nezgode običajne, zato se ne obremenjujte, če se kakšna okvara pripeti tudi vaši napravi. Najboljše, kar lahko ob tem naredite je, da jo prinesite v Mobistekla, kjer bodo uredili vse potrebno, da vas bo dron v najhitrejšem možnem času spet razveseljeval. Praktično je ni naprave, ki je pri njih ne bi mogli popraviti! S širokim znanjem njihove ekipe specialistov z različnih področij vam bodo nudili tudi strokovno podporo pri vzdrževanju vašega drona, saj le-to za svoje optimalno delovanje zanesljivo potrebuje.