• C Novo mesto
  • 09:42
  • Sre, 29.11.2023

Videti je, da se s Facebookom dogaja nekaj čudnega: Tudi vam doda ljudi, katerih profile gledate?

Kot je opaziti v nekaterih zapisi, bi lahko rekli, da se je Facebooku malce ‘zmešalo’. »Facebook je samodejno dodal ljudi, ki jim sploh nisem poslal prošnje za prijateljstvo,« piše eden od uporabnikov. »Facebook mi je za prijatelje dodal ljudi, za katerimi profili sem vohunil. Groza,« v še hujšem scenariju dodaja drugi uporabnik. Nekateri se pritožujejo, da je Facebook samodejno dodal ljudi, za katere nimajo pojma, kdo so.

Zdi se, da se na Facebooku res dogaja nekaj čudnega, da je aplikacija sama od sebe začela dodajati ljudi, katerih profile si uporabniki ogledujejo, pišejo tudi na Twitterju. Po mnenju mnogih gre za scenarij iz nočne more. Pri Facebooku se še vedno niso oglasili oziroma pojasnili, kaj se dogaja in zakaj. Sodeč po zapisih gre za tehnično težavo na globalni ravni.

Kaj storiti?

Obstaja pa hiter način, da preverite, ali je Facebook sam poslal zahtevo osebi, katere profil ste si ogledali. Vstopite v meni in kliknite na prijatelje. Nato kliknite prošnje za prijateljstvo. Nato kliknite poslane prošnje za prijateljstvo in prikazalo se vam bo, katerim profilom je bila poslana prošnja iz vašega profila in jih lahko prekličete, če jih niste poslali vi. Vso srečo!

N. D.; Foto: arhiv