Skupna fronta občin proti vladni odločitvi o azilnem domu v Središču ob Dravi

29. mar. 2024, ob 08.40
Posodobljeno pred 2 mesecema
26
60 SEK

Občine Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž so sklicale skupno izredno sejo, da izrazijo svoje nestrinjanje z odločitvijo vlade glede vzpostavitve začasne izpostave azilnega doma v Središču ob Dravi.


Ta odločitev je povzročila presenečenje in nezadovoljstvo med lokalnimi oblastmi, saj o njej niso bile predhodno obveščene. Poleg tega se bodo na seji obravnavale tudi težave, povezane z nedostopnostjo satelitskih urgentnih centrov v vzhodnem delu Slovenije, kar bi lahko vplivalo na zdravstveno oskrbo in dostopnost storitev za prebivalce.

Izpostavlja se, da bi lahko vzpostavitev azilnega doma in povečano število migrantov na območju prineslo varnostne, socialne in gospodarske posledice za lokalne skupnosti, kar vzbuja zaskrbljenost med prebivalci. Lokalne oblasti se zato zavzemajo za skupno stališče proti tej odločitvi vlade.

Prav tako občine izražajo potrebo po razširitvi števila satelitskih urgentnih centrov v regiji, s poudarkom na ustanovitvi takega centra v Ormožu, da se zagotovi ustrezna zdravstvena oskrba in dostopnost storitev za občane.

Seja, ki bo potekala v Kulturnem domu Sokolana, bo zaradi omejitev prostora zaprta za javnost, vendar bo omogočen prenos v živo za zainteresirane, ki bodo lahko sejo spremljali pred dvorano in aktivno sodelovali preko vprašanj. Prav tako bo pred dvorano potekalo zbiranje podpisov za podporo stališčem občinskih svetov.

Vir: Prlekija.net
Foto: AI

26
60 SEK