• C Novo mesto
  • 22:07
  • Čet, 05.08.2021

V Krškem novo stanovanjsko območje

V sklopu pestrega dogajanja, ki poteka ob prazniku občine Krško so v občini Krško namenu predali še eno pomembno pridobitev – novo stanovanjsko območje Polšca, na levem bregu reke Save. Nove možnosti izgradnje stanovanjskih objektov so omogočene ne nekaj več kot štirih hektarjih. Otvoritveni sta skupaj z županom Miranom Stankom prerezala pobudnik projekta in krajan Polšce Jože Habinc in Maja Gerčer direktorica podjetja AGM Nemec, ki je izvajalo gradbena dela.

Novo stanovanjsko območje združuje izgradnjo treh novih cest, povezovalne peš poti, pločnikov in ostale komunalne infrastrukture. Investicija je zajemala opremljanje nezazidanih stavbnih zemljišč s sodobno komunalno infrastrukturo kot je optično omrežje, javna razsvetljava z led tehnologijo ter ostalo infrastrukturo, ki omogoča gradnjo 22 novih stanovanjskih objektov med katerimi štiri hiše že stojijo.  Občina Krško je v projekt vložila nekaj več kot 700.000 evrov, od tega je dobrih pol milijona evrov državnega denarja, ostalo pa je lokalna skupnost zagotovila iz lastnih virov.

Kot sta na slovesni otvoritvi povedala župan občine Krško mag. Miran Stanko in direktor GEN energije Martin Novšak  je s projektom Občina Krško poleg cilja, da območje komunalno opremi in omogoči individualno gradnjo, sledila tudi izpolnitvi zaveze o preselitvi prebivalcev naselja Vrbina, ki izhaja iz sporazuma med Občino Krško in Gen energijo, saj sta dva novozgrajena objekta na tem območju namenjena prav preselitvi dveh družin iz naselja ob NEK.

Občina Krško podobne projekte razširitvenih možnosti za stanovanjsko gradnjo vzpostavlja tudi na ostalih območjih. V kratkem bodo z gradnjo tako začeli na območju Dolenje vasi.