• C Novo mesto
  • 12:06
  • Pon, 24.01.2022

270 let novomeške gimnazije: pretekli so skoraj tisoč kilometrov – FOTO

Minulo soboto, 10. septembra, je bilo na igriščih na Loki pestro. V počastitev visokega jubileja novomeške gimnazije so organizirali družabno tekaško prireditev Gimnazija teče 270 let. Ljubitelji teka so si zastavili, da bi vsi skupaj pretekli 270 kilometrov, ta cilj pa so močno presegli, saj so na koncu za seboj pustili kar 945 kilometrov.

NOVO MESTO – Prireditev ni imela tekmovalnega značaja, ampak je vsak po svojih zmožnostih na označeni desetkilometrski progi prispeval toliko, kot je želel. Kilometri so se v cilju seštevali.

»Danes je med nami vse preveč tekmovalnosti, zato se nam je zdelo pomembno, da je prireditev netekmovalnega značaja in da vsak prispeva, kolikor zmore,« je povedala ravnateljica Gimnazije Novo mesto Mojca Lukšič.

Najprej so na peščeni stezi ob rokometnem igrišču tekli otroci, ki so se preizkušali tudi na igralno-gibalnem poligonu in plezalni steni. Gimnazijski profesorji so dogajanje med razigrano mladino budno spremljali, vrhunec prireditve pa je bil tek rekreativcev. Trasa se je začela na peščeni stezi in nadaljevala po Župančičevem sprehajališču, mimo vasi Lastovče in Groblje. Najvztrajnejši so se obrnili ob petkilometrski označbi, ki je bila postavljena tik pred Češčo vasjo.

Končni seštevek je presenetil celo največje optimiste: nekaj več kot 180 udeležencev (vključno z otroki) je skupaj preteklo kar 945 kilometrov

»Seveda smo zadovoljni s številom udeležencev in pretečenimi kilometri, še bolj pa z dobrim vzdušjem, ki je vladalo na prireditvi,« je povedal Primož Plazar, vodja tima gimnazijskih profesorjev, ki je koordiniral izvedbo dogodka, in se vsem sodelujočim najlepše zahvalil.

Novomeška gimnazija bo vrhunec dogajanja ob 270-letnici delovanja proslavila novembra s slavnostno akademijo v športni dvorani Marof.

Vir: Gimnazija Novo mesto, M. S. Foto: Tea Durmič