40-letna zaporna kazen za očeta, ki je pet let posiljeval svojo hčer

13. jun. 2024, ob 11.15
Posodobljeno pred 2 mesecema
23
60 SEK

Na sodišču v Splitu so 45-letnega moškega obsodili na 40-letno zaporno kazen zaradi grozljivega dejanja – petletnega posiljevanja svoje hčerke. Zlorabe so se začele leta 2018, ko je bila deklica stara komaj pet let. V tem času naj bi jo posilil kar 267-krat.

Prvi napad se je zgodil v kampu pri Šibeniku, ostali pa v domačem stanovanju. Sprva so se napadi dogajali enkrat tedensko, pred aretacijo pa že vsak drugi dan. Tožilstvo je ocenilo, da je deklico v tem času posilil 267-krat, kar bi teoretično pomenilo 1335 let zapora. Vendar ker take kazni v praksi ni mogoče izreči, so ga obsodili na maksimalno možno kazen – 40 let zapora.

Mediji poročajo, da je moški sodbo sprejel brez čustev, nato pa so ga odvedli nazaj v splitski zapor, kjer je že od aretacije maja lani.

Oče je nadzoroval vsak hčerin korak, ji prepovedoval stike z drugimi ter jo vozil v šolo in jo po koncu pouka takoj odpeljal domov. Preprečeval ji je stike z dedkom in babico po mamini strani, ki živita v isti stavbi. Pogosto jo je imel zaprto v stanovanju in ji ni dovolil iti ven. Ko ga je ujezila, jo je pretepel in silil, da se je dolge ure gola kopala v kadi pred njim.

Okus poletja: 5 receptov za osvežilne limonade
S svojo bledo rumenkasto barvo, kiselkastim okusom in pravo zakladnico vitaminov limonada gasi žejo že veliko generacij. Današnji podatki kažejo, da sladkan sok limone najbrž izvira iz Azije, od

Mama deklice je že dlje časa hudo bolna in je trenutno nepokretna, zato ni mogla posredovati pri zaščiti svoje hčerke.

23
60 SEK