• C Novo mesto
  • 21:46
  • Sob, 26.11.2022

AKCIJA: Mala pozornost za veliko veselje! Razveselite starostnike z voščilnico

Že peto leto zapored je direktorica DEOS Centra starejših Notranje Gorice Ana Petrič povabila vse na vseslovensko akcijo izdelovanja novoletnih čestitk za starejše, ki bivajo v domovih in centrih za starejše po Sloveniji. Letos se na vse obrača s prav posebno željo, želi zbrati 21.000 voščil.

“Prvo in drugo leto je bil projekt omejen na naš center, pozneje pa smo si zamislili, da bi lahko razveselili malo več starostnikov, zato smo začeli pozivati skupnost, svoje prijatelje. Preteklo leto smo se odločili, da bi to še nadgradili, in si zastavili številko 5000 pisem, nakar smo jih dobili 6000 in jih razdelili v 120 socialnovarvstvenih domov,” je začetke akcije Mala pozornost za veliko veselje, ki je prerasla v vseslovensko, na Radiu Prvi opisala Ana Petrič.

Letos pa želi zbrati 21.000 prazničnih voščil za 21.000 starostnikov. “Letos verjamem, da smo v času, v katerem moramo biti še toliko pozornejši na starejše, verjamem, da si bomo vsi vzeli malo časa in jih na tak način z eno drobno pozornostjo razveselili. Zato vabim vse, ki imajo malo časa, kreativnosti, volje, da razveselijo 21.000 starostnikov,” je še dejala Ana Petrič na Radiu Prvi.

 

Akcija poteka od 1. novembra do 1. decembra, morebiti jo bodo podaljšali do 6. decembra. Njihov namen je, da starostniki voščila dobijo sredi decembra.

“V teh posebnih časih, ki res niso naklonjeni starejšim v domovih in centrih, bi rada razveselila prav vse starostnike, zato si iskreno želim zbrati 21 tisoč voščil. Lahko nam pošljete voščilnico, napišete kratko pismo ali kaj narišete. Pomembno je, da je napisano na roke, črke pa morajo biti dovolj velike in berljive.”

 

Pisma lahko pošljete na naslov:

Ana Petrič
DEOS Center starejših Notranje Gorice
Gmajna 7
1357 Notranje Gorice

PRIPIS: Mala pozornost za veliko veselje

 

 

 

 

Pripravila: BB., za NaDlani.si, foto: Pixabay