Albanko po povzročitvi usodne nesreče izpustili iz bolnišnice in takoj aretirali

11. apr. 2024, ob 15.01
Posodobljeno pred 2 mesecema
21
90 SEK

V tragičnem dogodku, ki je pretresel majhno dalmatinsko mesto Gradac in širšo skupnost, so dnevi žalosti razglašeni do 13. aprila. Po tragični prometni nesreči, v kateri sta življenje izgubila brat in sestra, so zastave spuščene na pol droga, vsi zabavni dogodki in programi pa so odpovedani v znak spoštovanja.

29-letna državljanka Albanije, vpletena v prometno nesrečo, ki se je zgodila na območju Ratca, je bila danes zjutraj izpuščena iz bolnišnice in takoj aretirana, poroča Dubrovački dnevnik. Nesreča, ki je zahtevala življenji 21-letnega Stjepana in 19-letne Katarine Đerek iz Gradca, je globoko zarezala v srca lokalne skupnosti. Po navedbah policije je do nesreče prišlo 9. aprila okoli 20:30 na državni cesti D-8 v predelu Ratac pri Slanem, ko je vozačica z osebnim vozilom slovaških registrskih oznak nepropisno začela prehitevati in povzročila frontalni trčenje z nasproti vozečim vozilom, ki ga je vozil 21-letni Hrvat.

Ob izpustitvi iz bolnišnice, kjer je bila zaradi lažjih telesnih poškodb, je bila Albanke nemudoma aretirana in obtožena povzročitve nesreče s smrtnim izidom. Medtem ko je bila pod policijskim nadzorom, se je skupnost zbrala v žalovanju za izgubo dveh mladih življenj.

Načelnik Općine Gradac, Matko Burić, je izrazil globoko sožalje družini in poudaril, da gre za veliko izgubo dveh prelepih, mladih življenj. V znak žalovanja so v kafićih utihnile glasbe, vsi načrtovani dogodki so bili odpovedani, vključno z nedeljskim buvljakom, ki ga je odpovedala lokalna turistična skupnost. Nesreča je dodatno zarezala v srca skupnosti, saj je bilo razkrito, da sta brat in sestra bila na poti domov iz Dubrovnika, kjer je sestra obiskovala srednjo šolo in se šolovala za medicinsko sestro.

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

Ta tragični dogodek ni le opomin na krhkost življenja, temveč tudi poziv k večji previdnosti na cestah, da se prepreči nadaljnje izgube neprecenljivih življenj.

21
90 SEK