• 9.11C Novo mesto
  • 20:57
  • Sob, 31.10.2020

»Ampak s Krekom, se pa res ne morete in vaša tišina, je grozljiva …«

V soboto so v Sloveniji ob 1917 testih potrdili 159 okužb z novim koronavirusom, je vlada objavila na Twitterju. V bolnišnicah zdravijo 80 bolnikov s covidom-19, 18 na intenzivni negi, en bolnik je umrl. Iz bolnišnic so v soboto odpustili 15 bolnikov s covidom-19. V državi je trenutno 1648 aktivnih okužb, kažejo podatki Sledilnika za covid-19.

Žarišče okužb CUDV

Okužbe so v soboto potrdili v 64 občinah, največ v Ljubljani, 19, in Mariboru, 18, kjer je tudi največ aktivnih okužb. Delež pozitivnih testov je bil v soboto 8,29 odstotka, kar je največ doslej. V Črni na Koroškem je žarišče okužb v Centru za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) Črna na Koroškem, kjer so pred tednom dni potrdili prvo okužbo z novim koronavirusom pri zaposleni osebi. Kot je direktorica centra Dalja Pečovnik objavila na spletni strani, je bilo v centru v soboto pozitivnih 32 uporabnikov, ki nimajo posebnih zdravstvenih težav, in 15 zaposlenih.

Medtem se je na facebooku spet oglasil dr. Miha Avberšek, mikrobiolog, raziskovalec v zasebnem mikrobiološkem laboratoriju, ki smo ga spoznali preko intervjuja z Markom Potrčem. »Resnično vas ne razumem, kako lahko na eni strani govorite o Facebook doktorjih, kako se vam zdi nujno seciranje tekstov Marka Potrča, češ, da izraza “povprečno zdrav človek” ne poznate (pa vsi vemo, o čem govorimo) in kako je potrebno zaupati strokovnjakom… pa kako naj vam zaupamo, če NITI NE TRZNETE, ko Krek govori o 90000 mrtvih, ko govori o eksponentni krivulji na 35 dni, niti trznete ne, pri tem, da so to takšne neumnosti, ki jih dojame vsak otrok in IZJEMNO zbijajo verodostojnost NIJZ in s tem, ko ste tudi sami tiho, tudi VAŠO… A ne razumete, da NIJZ predstavlja tudi vas, vaša mnenja, če ste tiho… a se RES strinjate s KREKOM? Če se, potem nam pa res ni pomoči… Saj ni nujno, da se povsem strinjate z mano… Ampak, s Krekom, se pa RES ne morete in vaša tišina, je grozljiva…« je zapisal med drugim.

Draga stroka, kdorkoli že ste, jaz baje nisem…

Ne morem verjet, ko ponovno preberem, da strokovna skupina razmišlja o…

Objavil/a Miha Avberšek dne Sobota, 26. september 2020

NaDlani.si; Foto: