• 6.9C Novo mesto
  • 09:33
  • Tor, 28.01.2020

Andreja Simeonov dobitnica priznanja bronasta azaleja

Aktualna cvičkova princesa Andreja Simeonov je na občnem zboru Turistične zveze občine Sevnica prejela priznanje bronasta azaleja za aktivno in prepoznavno delo na področju turizma.

 

TRŽIŠČE – V petek, 14. marca, je na Lukovcu potekal občni zbor Turistične zveze občine Sevnica. Za Krajevno skupnost Tržišče je bil ta dogodek poseben, saj je naša krajanka, Andreja Simeonov, aktualna cvičkova princesa, prejela priznanje bronasta azaleja za aktivno in prepoznavno delo na področju turizma. Predlog za dobitnico priznanja je podalo TD Tržišče. Priznanje pa je prejela iz rok predsednice TZO Sevnica Cvetke Jazbec in podžupana občine Sevnica Janeza Kukca.

 

Andreja Simeonov je 20-letno dekle iz Zgornjih Vodal pri Tržišču. Je študentka živilstva in prehrane na Biotehniški fakulteti v Ljubljani. Prepoznavna je postala lansko leto, ko je na 41. tednu cvička v Novem mestu osvojila laskav naslov, 15. Cvičkova princesa. Trta in vino jo spremljata že od malega, saj doma obdelujejo okoli 4.000 trt, zato ji je delo v vinogradu še kako poznano. Prav tako je aktivna članica Društva vinogradnikov Malkovec, članica skavtov in Društva podeželske mladine Tržišče.

 

Kot cvičkova princesa je s svojimi nastopi v rodnem Tržišču, na območju občine Sevnica in širom po Sloveniji prispevala k prepoznavnosti naših vinskih goric, dolenjskega posebneža cvička in širjenju kulture pitja. Ob podpori in spodbudi staršev, prijateljev, Društva vinogradnikov in drugih, svoje poslanstvo odlično opravlja. Za prejeto priznanje Andreji iskreno čestitamo!

 

Janja Seničar Tratar, TD Tržišče
(Foto: TD Tržišče)