• C Novo mesto
  • 03:00
  • Ned, 22.05.2022

Apokaliptični prizori iz Beograda, poglejte posnetke. Plavali so ljudje, avtomobili, zabojniki …

Beograd je v ponedeljek zvečer prizadelo hudo neurje z obilnimi padavinami, zaradi česar je bilo več delov srbske prestolnice pod vodo. Domačini so na družbenih omrežjih poročali o apokaliptičnih razmerah, ko je narasla voda med drugim odnašala avtomobile. Nekaj ur po neurju so se razmere že začele umirjati.


Zaradi poplavljenega cestišča so zaprli del avtoceste, nekaj cest in ulic se je spremenilo v reke, voda je s seboj odnašala vse na poti, do vrha so bili poplavljeni tudi nekateri cestni podvozi, poroča srbski portal Blic. Policija je med drugim morala iz enega od vozil, ki je obtičalo v vodi, rešiti štiri osebe. Javni promet je bil začasno ustavljen. Župan Beograda Goran Vesić je sicer pozno v ponedeljek ocenil, da se razmere že umirjajo, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug. Številni Beograjčani so na družbenih omrežjih objavljali posnetke posledice neurja. V treh urah je padlo okoli 50 litrov dežja na kvadratni meter.

Najhuje ravno v prestolnici

Deževalo je sicer po večjem delu Srbije, najhuje pa je bilo ravno v prestolnici. Glede na vremensko napoved pa se razmere še ne bodo umirile, saj za danes spet napovedujejo obilnejšo pošiljko padavin. Napovedujejo, da naj bi v kratkem času padlo okoli 20 litrov dežja na kvadratni meter.

NaDlani.si; Foto: twitter