Avstralska policija ustrelila oboroženega 16-letnika

05. maj. 2024, ob 10.34
Posodobljeno pred 2 mesecema
28
70 SEK

V predmestju na obrobju Pertha je prišlo do dramatičnega incidenta, v katerem je policija ustrelila 16-letnika, ki je na parkirišču zabodel moškega. Premier zvezne države Zahodna Avstralija, Roger Cook, je pojasnil, da je policist streljal na najstnika potem, ko je ta napadel policiste z nožem, ob tem pa je že pred tem napadel moškega na parkirišču. Kljub pravočasnemu posredovanju je najstnik podlegel posledicam strela.

Avstralski premier Anthony Albanese je pohvalil hitro ukrepanje policije in izrazil prepričanje, da v Avstraliji ni prostora za nasilni ekstremizem.

Po poročanju avstralske televizije ABC je najstnik najprej tekal po parkirišču, oborožen z nožem, nato pa je v hrbet zabodel očitno naključnega moškega. Policisti so skušali najstnika najprej ustaviti z uporabo električnega paralizatorja, vendar je ta poskus spodletel, zato je bil primoran ukrepati policist s strelom.

Po incidentu so mladoletnega osumljenca odpeljali v bolnišnico, kjer so ga nato razglasili za mrtvega, medtem ko se poškodovani moški zdravi v bolnišnici, njegovo stanje pa je stabilno.

Policija je sporočila, da so obstajali znaki, da se je osumljenec radikaliziral prek spleta in da je deloval sam. Prav tako so razkrili, da je bil najstnik že prej poznan policiji in da je sodeloval v programu za pomoč posameznikom, pri katerih obstaja tveganje, da se radikalizirajo.

Incident je znova opomnik o naraščajoči nevarnosti nasilnega ekstremizma in pomeni izjavo o odločnosti avstralskih oblasti pri preprečevanju in obvladovanju takšnih situacij.

Ortodont na napotnico: kako izbrati pravega ortodonta za vašega otroka
Ortodontska oskrba je ključen člen pri zagotavljanju zdravega in lepega nasmeha, še posebej pri otrocih in mladostnikih. Kako hitro do ortodonta na napotnico, katere so prednosti ortodontske oskrbe

28
70 SEK