Bančne prepreke kot zavora razvoja, Ivan Kralj in klic po politični podpori slovenski obrambni industriji

30. mar. 2024, ob 08.20
Posodobljeno pred 24 dnevi
9
60 SEK

Ivan Kralj, izkušen podjetnik v slovenski obrambni industriji, je izrazil zaskrbljenost zaradi ovir, ki jih bančni sektor postavlja poslovanju obrambno usmerjenih podjetij v Sloveniji.

Z dolgoletnimi izkušnjami in uspehom pri vodenju podjetja Arex, ki je znano po proizvodnji strelnega orožja, je Kralj podjetje prodal češkemu investicijskemu skladu RSBC leta 2017, vendar še naprej sodeluje kot zunanji svetovalec. Njegovo zavzemanje za slovensko obrambno industrijo je močno in zaznava vedno večje ovire s strani bank – zapiranje računov, zavračanje odpiranja novih in uveljavljanje omejitev so le nekateri primeri, ki jih navaja. Kralj poziva slovensko politiko k večji podpori obrambnim podjetjem, kljub politikom, ki radi uporabljajo velike besede o razvojnih projektih na obrambnem področju.

Prodaja Arexa češkemu investicijskemu skladu RSBC leta 2017 je predstavljala pomemben mejnik, saj je podjetje postalo edino s fokusom na obrambo v portfelju sklada.

Govoreč o predpogoji za zagon obrambnega podjetja, Kralj, globoko vpleten v Gospodarsko interesno združenje Gois (kratica za Grozd obrambne industrije), ki združuje ponudnike izdelkov in storitev na področju obrambe, varnosti ter zaščite, je v intervjuju za Siol.net poudaril zapletenost. Gois povezuje ponudnike izdelkov in storitev v obrambi, varnosti in zaščiti. Kralj je osvetlil izzive, s katerimi se srečujejo nova obrambno usmerjena podjetja pred začetkom delovanja, kar odpira širše vprašanje o podpori in olajšanju v sektorju.

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

 

Vir: N1

Foto: Google 

9
60 SEK