Big Band Sevnica z bogatim letom dogodkov napoveduje nov koncert

09. maj. 2024, ob 21.32
Posodobljeno pred 2 mesecema
24
70 SEK

Po uspešnem prvem letu delovanja, ki ga je zaznamovalo več pomembnih glasbenih dogodkov, društvo Big Band Sevnica ne počiva na lovorikah. Ustanovljeno marca prejšnjega leta, je društvo hitro postalo prepoznavno po svoji energičnosti in pristopu k promociji glasbene kulture.

Začetek njihovega delovanja je bil obeležen s prvim samostojnim koncertom, ki je potekal 6. maja v Kulturni dvorani Sevnica, kjer so zbrali polno dvorano navdušenih obiskovalcev. Koncert je bil brezplačen, kar je še dodatno poudarilo društveno misijo dostopnosti glasbe za vse.

Poleti so nadaljevali z nastopom na bazenu v Radečah, junija pa so se udeležili tudi devete dobrodelne akcije Deželak Junak, ki vsako leto zbira sredstva za počitnice otrok iz socialno ogroženih družin.

Jeseni je Big Band Sevnica sodeloval na osrednji slovesnosti ob občinskem prazniku, ki je potekala 10. novembra v Športnem domu Sevnica. Nastop je bil del kulturnega programa, ki ga je priredila Občina Sevnica. Že naslednji dan so prispevali k organizaciji in izvedbi 20. obletnice delovanja društva Mažorete Sevnica.

Društvo trenutno šteje 24 aktivnih članov, ki se redno srečujejo na tedenskih vajah v prostorih Gasilskega doma Sevnica. Člani so zavezani ne le k ohranjanju, ampak tudi k razvoju glasbene in kulturne dejavnosti v občini in širše, s posebnim poudarkom na spodbujanju mladih talentov.

Letošnje leto so že zaznamovali z nastopom na dobrodelni akciji v Sevnici marca, zdaj pa vabijo na svoj drugi samostojni koncert. Dogodek bo potekal 11. maja ob 19.00 v Športnem domu Sevnica. Vljudno vabljeni na glasbeno doživetje, ki obljublja nadaljevanje tradicije odličnih nastopov Big Banda Sevnica.

To so kraji, kjer lahko opazujete najlepše sončne zahode na svetu
Sončni zahodi so ena tistih naravnih lepot, ki očarajo vsakogar. Ne glede na to, kolikokrat v življenju vidimo lep sončni zahod, ga je vedno prijetno videti in se ga nikoli ne naveličamo. Čarobn

24
70 SEK