Bizaren nastop slovenske poslanke, pa še brala je…

27. apr. 2024, ob 07.07
Posodobljeno pred 24 dnevi
32
130 SEK

LJUBLJANA – „Zakaj sedijo npr. včeraj v dvorani in izvlečejo ven glasovalne kartice, kot da potem koalicija ni sklepčna. Ja kaj: a vi pa niste za to, da smo vsi skupaj sklepčni? To je zame nagajanje, kot da je to samo ena naša dolžnost. Naša vlada je poštena in uprta k reševanju problematike, zato jo podpiramo,“ je dobesedni prepis bizarnega nastopa poslanke Katarine Štravs, ki je bila izvoljena na listi Svobode. Kaj točno je želela povedati, smo uspeli razbrati šele po brskanju po spletni strani Parlameter, kjer beležijo nastope poslank in poslancev.

Celoten prepis pa se glasi takole:

„Hvala predsedujoča. Moje mnenje je, da bi večkrat morali ponoviti, kaj je ta vlada do sedaj naredila. Pri desni so vedno samo kritike, tudi če naredimo dobro, saj jim gre samo za prevzem oblasti in pa nadzor nad ljudstvom, hkrati pa ne povejo, v kakšno stanje so spravili Slovenijo, da mora ta Vlada z njimi popravljati marsikatero stvar. In potem mislijo, da so suvereni in da oni znajo vse ter da jim bo ljudstvo kar verjelo. Polna usta samohvale, zraven pa en kup podtikanja. Tukaj ni nobene konstruktivnosti. Zakaj sedijo na primer včeraj v dvorani in izvlečejo ven glasovalne kartice, kot da potem koalicija ni sklepčna? Ja kaj, a vi pa niste tukaj zato, da smo vsi skupaj sklepčni. To je zame nagajanje, kot da je to samo ena naša dolžnost. No, naša Vlada je poštena in uprta k reševanju problematik, zato jo podpiramo in verjamemo, da bodo rezultati samo še boljši za državljane, kar je pa edino pomembno. Posvetovalni referendum na to temo je brezpredmeten, saj se stranka SDS ne more ravno pohvaliti z ne vem kakšnimi uspehi v zadnjem nazadnje, ko je bila na oblasti. Poglejte si raje še enkrat delovanje te Vlade, ki ga je v začetku predstavil kolega Sajovic. Ljudstvo vam je pred dvema letoma zelo jasno pokazalo, da vas noče več imeti na oblasti. Imate svoje pristaše, ki jih je vedno enako število, ostalih mnenj pa ne spremenite in ne prepričate. Hvala lepa,“ pa se glasi celoten citat nastopa gorenjske poslanke.

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

Kdo je Katarina Štravs?

Rojena je bila 23. maja 1981, prihaja iz Gozda – Martuljka v občini Kranjska Gora. Po izobrazbi je diplomirana ekonomistka. Pred prihodom v državni zbor je delala kot vodja učiteljev v smučarski šoli, do pojava COVID-19 je vodila podjetje za športno in gostinsko delavnost. Nazadnje je opravljala delo sodne zapisnikarice in arhivarke na Okrajnem sodišču na Jesenicah

Omenjena poslanka je tudi članica treh parlamentarnih komisij: je podpredsednica komisije za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu, članica pa komisije za poslovnik in odbora za izobraževanje, znanost in mladino.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Zajem zaslona X

32
130 SEK