• C Novo mesto
  • 20:39
  • Čet, 30.06.2022

Bo Sevničanka postala prva dama ZDA?

poletni festival

Reuters je na svoji spletni strani poročal o Melaniji Knauss, ženi Donalda Trumpa, ki kandidira za predsednika ZDA. Melania je stara 45 let in prihaja iz Sevnice. Da, iz Sevnice v Posavju.

Kako se je ameriška zgodba pričela?

Če bo Melania Trump kot prva dama uspela naslediti Michelle Obama, se bo lahko za to zahvalila velikemu naključju, ki se je zgodil davnega leta 1987. Takrat jo je namreč v Ljubljani srečal slovenski fotograf Stane Jerko. “Ravno sem odhajal iz modne revije v Ljubljani in sem jo zagledal pred stavbo. Najbrž je čakala prijatelja. Bila je visoka, vitka in takoj mi je padla v oko. Pristopil sem do nje in jih predlagal poskusno fotografiranje,” je povedal Stane o prvem srečanju z njo. Nastale so črnobele fotografije, takrat 17 let stare Melanije Knavs. Imela je okrogel obraz, bose noge, lase spete v čop – tako je pričela svojo kariero, ki jo je odpeljala v Milano in v ZDA, kjer je na zabavi srečala Donalda Trumpa.

Življenjski slog, ki ga vodi, je daleč od svojih korenin v Sloveniji, ki je majhna država z dvema milijonoma prebivalcev, po velikosti primerljiva z  New Jersey-em.

Prebivalci Sevnice, kjer je Melania odraščala na bregovih reke Save, pravijo, da je Melanijin oče prodajal avtomobilske dele in da je njena mama delala kot šivilja v tovarni otroških oblačil.

Trumpova ekipa, ki skrbi za predsedniško kampanjo, je Reutersu povedala sicer drugačno zgodbo o Melaniji, in sicer, da je pričela Melania z manekenstvom pri petih letih, da je bila njena mama modna oblikovalka in da je bil oče manager v avtomobilskem podjetju.

 

Želela je videti svet

Melania je bila ob možu, ko je na Peti Aveniji v newyorškemu Trump Towerju objavil kandidaturo za predsednika ZDA. Nato se je iz kampanje umaknila. Ne pojavlja se na shodih, na katere Trump občasno povabi svoje otroke, jo pa med svojimi govori kar pogosto omenja.

“Ko sem opazila, s kom se je Melania poročila, sem opazila kar nekaj podobnosti med njenim očetom in Donaldom. Imata podoben značaj in obnašanje ter oba sta delovna. Mislim, da je v Donaldu našla sorodno dušo ter nekoga, ob katerem se počuti varno,” je za portal Reuters povedala Melanina prijateljica iz otroštva, Mirjana Jelančič.

PRVA STRAN - MELANIA KNAUSS

Družina Knavs je živela v bloku. Preselili so se, ko je bila Melania najstnica, in sicer v moderno dvonadstropno hišo nad Savo, v obrobje mesta. Melanijina starša še vedno živita v tej hiši, čeprav preživita veliko časa v ZDA, saj tam živi tudi Melanijeva sestra Ines.

Mirjana pravi, da je bila Melania v mladosti navdušena nad umetnostjo, geografijo in umetnostjo. “Rada je brala. Zmeraj je nosila knjige s sabo. Prav tako se spomnim, da je imela doma naprave za telesno vadbo in je redno trenirala, da je imela svoje telo v formi”.

Jelančičeva, ki je sedaj ravnateljica osnovne šole v Sevnici, je še povedala: “Melania je imela rada lepe obleke in vedela je, kako jih nositi. Oblekam je dala rada osebno noto, jih preurejala. Zelo je bila dobra pri prenovi starih stvari. Bilo je jasno, da bo delala v modni industriji, čeprav ni nikoli rekla, da želi biti manekenka. Pripovedovala mi je, da že nestrpno čaka, da gre na študij oblikovanja v Ljubljano. Imela je željo videti svet”.

Donacija

V Ljubljani se je pričela ukvarjali z manekenstvom. Leta 1992 je osvojila lento druge spremljevalke Miss Slovenije.

“V začetku je bila sramežljiva, ampak se je hitro učila in izkazala velik interes za vsak detajl pri posnetku. Bila je kot ličinka, ki se je spremenila v glamuroznega metulja,” je še povedal Jerko.

Zaradi lažje izgovorjave je Melania svoj priimek spremenila v Knauss. Kot poroča Reuters, je v Sevnici nihče že dalj časa ni videl. Je pa v letu 2006, ko se je rodil njen sin,  Zdravstvenemu domu Sevnica darovala reševalno vozilo. Nekateri špekulirajo, da bi lahko mesto Sevnica prejelo še kakšno donacijo, če bo Trump zmagal na volitvah.

78-letni Jerko je za zaključek še povedal, da je prepričan, da bo Melania srečna, če bo Donald zmagal na volitvah za predsednika ZDA. Meni, da je Melania zelo ponosna na dosežke svojega moža, verjame pa, da je tudi sam malo zaslužen za njen uspeh.

Povzela po Reuters: P. U., foto: FB

 

 

 

 

e-bike
poletni festival