Bo vreme mešalo štrene največjemu slovenskemu športnemu prazniku?

18. mar. 2024, ob 11.02
26
80 SEK

V Planici, kjer se bo ta konec tedna odvijal vrhunec smučarskih poletov, se obeta prava drama, a ne le na športnih tleh. Vremenska napoved za Planico ni najbolj obetavna, saj meteorologi napovedujejo izrazito spremembo vremena. Ljubitelji smučarskih skokov in poletov bodo morda morali svoje načrte prilagoditi nepredvidljivim vremenskim razmeram.

Že v soboto se nad dolino pod Poncami obetajo prve padavine, ki se bodo v nedeljo okrepile in razširile po vsej državi, poroča Meteoinfo Slovenija. Ob tem nas čaka tudi občutno nižja temperatura, saj bo k nam pritekal hladnejši zrak s severa. V kombinaciji s padavinami lahko to prinese tudi kakšno nevihto, meja sneženja pa bi se lahko spustila vse do nižin. Tako bi Planica, ki je običajno v tem času priča sončnemu vremenu in idealnim razmeram za skoke, lahko bila priča pravemu zimskemu presenečenju.

Obiskovalci, ki se nameravajo udeležiti tega športnega spektakla, bi morali biti pripravljeni na spremenljive razmere in upoštevati morebitna navodila organizatorjev ter prometne ureditve. Zaradi napovedi slabega vremena in povečanega prometa, predvsem na cesti Jesenice–Kranjska Gora–Rateče, se priporoča dodatna previdnost in prilagoditev načrtov.

Vreme sicer lahko vpliva na program, a hkrati upamo, da se bodo napovedi meteorologov morda še spremenile na bolje. Organizatorji pa se že pridno pripravljajo na največji dogodek sezone.

Konec koncev, Planica ostaja praznik smučarskih skokov in poletov, kjer se srečujejo ljubitelji zimskih športov z vsega sveta. Tako ali drugače, Planica bo tudi letos zagotovo upravičila svoj sloves in ponudila nepozabne trenutke, ne glede na to, kakšno vreme nas čaka.

Tedenski horoskop za vse znake od 22. do 28. julija
Teden je hitro naokoli, tedenski horoskopi si v taki vročini prehitro sledijo, a tako je. Ko smo gledal celotno astrologijo leta 2024, smo videli, da se bo poleti zgodil velik premik, tako na osebni

Pripravil: NaDlani.si, foto: Canva

26
80 SEK