• C Novo mesto
  • 08:47
  • Sre, 29.06.2022

BRAVO: Zakonca z Dolenjske pomagata otrokom

Skupaj so se zbrali v Facebook skupini Top dostava.

ŠENTJANŽ – V teh časih so dobri sončki več kot dobrodošli. Dva taka sončka živita v Šentjanžu, to sta zakonca Kramžar, Manuela in Gorazd, ki sta se odločila, da s pomočjo lokalnih pridelovalcev in kupcev ter ostalih dobrotnikov, pomagata otrokom iz socialno ogroženih družin.

Skupaj so zbrali v Facebook skupini Top dostava, zakonca pa sta znana daleč naokoli po japonskih prepelicah in ostalih izdelkih s tega področja.

Stiska na vsakem koraku

„V tem času krize, tako finančne in psihične, sem se spomnila na prihajajoče praznike. Koliko otrok je, ki ne bojo dobili ničesar za praznike zaradi finančne stiske staršev? To vprašanje se mi poraja že dlje časa. Ob veliki podpori mojega krasnega moža Gorazda sva se odločila speljati Akcijo Ti si veliko sonce,“ pove Manuela Kramžar.

„Akcija je namenjena obdarovanju otrok iz socialno šibkih družin. Prva akcija bo potekala v sevniški občini in če nam jo uspe speljati, gremo tudi v druge občine po Sloveniji. Skupaj osrečimo in narišimo nasmeh našim sončkom, ki jim ni lahko v tem času,“ nadaljuje Manuela.

Naročiš in pomagaš

„Ko bo objavljena naročilnica za pridelke, ki jih boste naročali zase, bo tudi rubrika, v kateri lahko daruješ svoj nakup otroku (družini). Lahko podariš sadje, med, jajca in vse kar je na voljo v naši ponudbi. Koliko boste darovali, je vaša odločitev. Vsak kilogram, škatlica jajc, hlebec kruha, potica šteje. Če pa se ne odločiš opraviti nakup in s tem pomagati, pa lahko spečete tudi sami kaj (štrudelj, potico, suhe piškote…) in določili bomo dan prevzema dobrot in jih skupaj z ostalimi donacijami dostavili otrokom,“ pove Manuela, na nas pa je, da pomagamo po svojih močeh!

:: LINK, KJER LAHKO NAROČITE IN POMAGATE

Pomoč bo šla 27 otrokom iz občine Sevnica.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: FB