Carinski ulov na poti iz Slovenije, poglejte kaj je skrival v tovornjaku

05. mar. 2024, ob 10.34
Posodobljeno pred 2 mesecema
18
70 SEK

V zadnjem času so mejni prehodi prizorišče številnih zasegov različnih vrst blaga, ki ga poskušajo tihotapci nezakonito prenesti čez državne meje. Medtem ko so cigarete, alkohol in celo hrana pogosto na seznamu tihotapcev, pa so cariniki na srbski meji naleteli na še posebej nenavaden primer. V tovornjaku, ki je bil na poti iz Slovenije v Srbijo, so našli avtomobil znamke BMW, skrbno skrit pod ponjavo med tovorom, ki je bil uradno namenjen prevozu surovin za proizvodnjo barv in lakov.

Dogodek, ki se je zgodil 29. februarja, je presenetil tako carinike kot javnost. Po rutinski kontroli, ki je bila izvedena na podlagi analize tveganja, so cariniki pod ponjavo tovornjaka našli avtomobil BMW brez registrskih tablic. Avtomobil je bil spretno privezan in zavarovan, da se med transportom ne bi premikal, kar kaže na dobro organiziranost in pripravljenost tihotapcev na morebitne preglede.

Kljub temu, da poročila ne navajajo, ali je bil avtomobil ukraden ali kako drugače pridobljen na nezakonit način, je ta primer še en v vrsti dokazov o inovativnosti tihotapcev pri iskanju novih načinov za prečkanje državnih meja z nezakonitim blagom. Prav tako ni jasno, ali je tovornjak imel slovenske registrske tablice ali je bil le prevoznik tovora iz Slovenije.

Ta incident odpira vprašanja o varnostnih ukrepih na mejah in izzivih, s katerimi se srečujejo cariniki pri svojem delu. Poleg tega ponovno izpostavlja problematiko avtomobilskega kriminala in tihotapljenja v regiji. Medtem ko preiskava še vedno poteka, ta nenavadni ulov služi kot opozorilo za vse, da so cariniki vedno korak pred tistimi, ki skušajo obiti zakon.

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

Pripravil: NaDlani.si, foto: Carinska uprava Republike Srbije

18
70 SEK