• 23.2C Novo mesto
  • 17:27
  • Sob, 24.08.2019

Čarobna Dežela kozolcev v modeliranju svetlobe

Letos bo »Čarobna Dežela kozolcev« zažarela v prav posebni spektakularni svetlobi.  Obiskali jo boste lahko vsak dan od petka, 26. decembra, do ponedeljka, 29. decembra 2014.  

ŠENTRUPERT – Prava paša za oči bo na poseben način osvetljeni Ziherletov toplar, ki si ga bo moč ogledati vsak dan med 16. in 20. uro. Zažarel bo v različnih odtenkih in vzorcih, saj ga bodo osvetlili s posebno tehniko modeliranja svetlobe ter projiciranjem le-te na podlago.

Za vse najmlajše bo pripravljena animacija, saj bodo modelirali svetlobo na kozolce in prikazali pravljico s sedmimi škrati. Animacija otrok se bo začela vsak dan ob 16. uri in se bo ponovila ob 18. uri. Zgodba govori o škratu Tončku, ki je izgubil prijatelje v Deželi kozolcev, iskal pa jih bo skupaj z otroci. Tončkovo ime izhaja iz besede ton, zato mu je prirojeno, da odkriva ljudska glasbila. Otroci bodo lahko zaigrali skupaj z njim na čudežni inštrument. Odvijale se bodo igre s svetlobo, iskanje zaklada in ples s škrati.

V petek, 26. decembra, od 20. ure pa se bo odvijala zabava z Veselimi Dolenjci in Ognjenimi muzikanti. Ves čas bo potekal tudi Emin božično-novoletni sejem, kjer bo predstavljena med drugim tudi domača in umetnostna obrt, rokodelci in eko-kmetje.

Dežela kozolcev Šentrupert
(Foto: dezelakozolcev.si)