Čelno trčenje med avtom in avtobusom na cesti Godovič – Idrija

13. jun. 2024, ob 11.02
Posodobljeno pred 2 mesecema
34
90 SEK

Včeraj okrog enih popoldan je na glavni cesti Godovič – Idrija prišlo do hude prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena osebni avtomobil in avtobus. Dogodek je pretresel lokalno skupnost, še posebej zaradi resnih poškodb starejšega para v avtomobilu.

Po poročanju idrijskih policistov je nesrečo povzročil 82-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz Godoviča proti Idriji. Tik pred naseljem Idrija, natančneje pri Likarci, je voznik v desnem ovinku iz neznanega vzroka zapeljal na nasprotni vozni pas. V tistem usodnem trenutku je iz nasprotne smeri pripeljal 44-letni voznik avtobusa, ki je takoj začel zavirati in se poskušal umakniti skrajno desno proti varnostni ograji. Kljub njegovemu hitremu odzivu in poskusu preprečitve trčenja, sta se vozili čelno zaleteli.

Starejši voznik avtomobila in njegova sopotnica sta v nesreči utrpela hude telesne poškodbe. Reševalci so ju nemudoma prepeljali v ljubljanski klinični center, kjer ju čaka nadaljnje zdravljenje. Za zdaj ni znano, kakšne so natančne narave njunih poškodb, vendar pa policisti in reševalci poudarjajo, da je njuno stanje resno.

Na avtobusu, ki je bil vpleten v nesrečo, je bilo poleg voznika še deset potnikov. K sreči nihče izmed njih ni bil poškodovan, kar je v teh okoliščinah prava sreča. Voznik avtobusa je s svojo hitro reakcijo in umikanjem proti varnostni ograji verjetno preprečil še hujše posledice za vse udeležence.

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

Dogodek je še en opomnik, kako hitro se lahko stvari na cesti spremenijo in kako pomembna je previdnost. Policisti še vedno preiskujejo vzroke nesreče in bodo o svojih ugotovitvah poročali javnosti. Medtem pa ostaja glavna skrb zdravje in okrevanje poškodovanega para.

Upamo, da bodo poškodovani čim prej okrevali in se vrnili k svojemu vsakdanjemu življenju. Vsem udeležencem nesreče pa želimo veliko moči in poguma v prihajajočih dneh.

34
90 SEK