• 13.45C Novo mesto
  • 19:04
  • Sre, 08.04.2020

Celo Slovenijo se prosi da ostane doma, novomeški Revoz pa: Pridite na delo z lastnim prevozom ali peš

Infektologinja Bojana Beović je pred današnjim sestankom z direktorji bolnišnic v zvezi z ukrepi za omejevanje širjenja koronavirusa povedala, da vstopne točke spreminjajo v ambulante za obravnavo bolnikov s covid-19. Po njenih besedah je sicer pri treh bolnikih s koronavirusom stanje zelo resno in so resno ogroženi. Do 14. ure na okužbo s koronavirusom testirali 6156 oseb, okužba potrjena pri 219 osebah.

lada je skladno z napovedjo sprejela odlok o začasni prepovedi in omejitvah javnega prevoza potnikov v Sloveniji zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije novega koronavirusa. Javni prevoz bo začasno prepovedan od polnoči. Taksiji bodo lahko vozili, vendar bodo morali vozniki pred vstopom novega potnika vozilo razkužiti.

A ob vseh teh ukrepih, je nekaterim kapital pomembnejši od zdravja … Tole sporočajo iz Revoza:

V novomeški avtomobilski tovarni Revoz, ki zaposluje približno 3400 ljudi in je največji slovenski izvoznik, je davišnja dopoldanska izmena redno nadaljevala proizvodnjo. V podjetju sicer več težav kot redna dobava sestavnih delov ob nedelovanju javnega avtobusnega prometa povzroča zagotavljanje prihoda zadostnega števila delavcev. Stanju se bodo sproti prilagajali, so zatrdili.

Vodja Revozove službe za komuniciranje Nevenka Bašek Zildžović je ocenila, da je zagotavljanje zadostnega števila delavcev trenutno glavna težava, saj so delavci vezani zgolj na lastni prevoz. Sicer pa je Revoz uvedel vrsto ukrepov za zajezitev morebitne okužbe s koronavirusom, glede na stanje pa uvaja dodatne.

Delajo po navodilih

Pri sprejemu tovornjakov je v tovarni obvezno razkuževanje rok in merjenje temperature, za voznike je obvezno nošenje mask, spoštovati morajo tudi minimalno medsebojno razdaljo. V jedilnicah je obvezno razkuževanje rok, razdeljevanje obedov so podaljšali, samopostrežni del restavracije so ukinili. Obiski, sestanki, izobraževanja in službena potovanja so večinoma odpovedana, izvajajo le najnujnejša srečanja, po možnosti s čim manjšo udeležbo. Zadrževanje ob avtomatih za napitke so prepovedali in uvedli dodatno čiščenje ter prezračevanje prostorov.

Zaposlene od začetka nevarnosti okužbe opozarjajo na preventivno samozaščitno ravnanje. Dnevno uvajajo dodatne preventivne ukrepe. Dobava delov je otežena in jo z velikimi prizadevanji še uspevajo zagotavljati, so še povedali v Revozu, kjer so zaradi neredne dobave sestavnih delov, ki je bila posledica širjenja novega koronavirusa na Kitajskem in neredne dobave motorjev iz tovarne v Turčiji, v začetku meseca za tri dni že začasno zaustavili proizvodnjo.

NaDlani.si; Foto: youtube