• C Novo mesto
  • 17:10
  • Pet, 05.03.2021

Chef leta Vračko, sommelier pa Repovž iz Šentjanža

Še drugič razglasili najboljše.

LJUBLJANA – Novo leto je tu, delijo se novi kuharski naslovi. Svetovni gastronomski vodnik Gault&Millau je razglasil najboljše za leto 2021, ne za 2020. Nagrada vseh nagrad je chefa leta – to je Gregor Vračko iz Hiše Denk.

Da se ve

Gault & Millau je med tremi najvplivnejšimi mednarodnimi vodiči v gastronomiji. Znan je po svojih kapah, ki jih prejmejo restavracije po vsem svetu. Restavracije, ki izpolnjujejo merila Gault & Millau, lahko dobijo od enega do pet klobukov in so navedene v priročniku. Slovenski vodnik je že lani vključeval 130 restavracij, ko so objavili prvi tak vodnik.

Štiri kuharske kape je prejelo šest restavracij:
Oštarija Debeluh (Brežice), Hiša Denk (Zgornja Kungota), Restavracija Mak (Maribor), Restavracija Strelec (Ljubljana), Hiša Franko (Staro selo pri Kobaridu), Gostilna pri Lojzetu (Dvorec Zemono, Vipava).

Preostali nagrajenci za leto 2021
Najboljši sommelier: Grega Repovž (Gostilna Repovž, Šentjanž)
Najboljša slaščičarna: Fetiche Patisserie (Ljubljana)
Najboljše pop zbirališče: Wine bar Šuklje (Ljubljana)
Chefinja tradicije: Mojca Trnovec (Gostilna Mihovec, Zgornje Pirniče)
Chef prihodnosti: Luka Košir (Gostiče Grič, Šentjošt nad Horjulom)
Mladi talent: Leon Pintarič (Gostilna Rajh, Murska Sobota)
Chef leta: Gregor Vračko (Hiša Denk, Zgornja Kungota)

Pripravil: Nadlani.si
Foto: FB