Čutili smo ga tudi v Sloveniji: “Ropotalo je, postelja se je močno tresla”

07. mar. 2024, ob 09.03
Posodobljeno pred 25 dnevi
12
60 SEK

Podrobnosti so javili s hrvaške seizmološke službe.

ZAGREB – V glavnem mestu Hrvaške so minulo noč zabeležili dva potresna sunka. Prvega so domačini čutili ob 1.55, drugega, ta je bil močnejši, pa ob 1.58, poročajo hrvaški mediji.

“Ponoči 7. marca 2024 so seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvaške zabeležili dva šibka potresa v bližini Markuševca. Prvi se je zgodil ob 1 uri in 55 minut z magnitudo 1,9, drugi pa tri minute kasneje, ob 1 uri in 58 minut, z magnitudo 2,8 po Richterju in ocenjeno intenziteto v epicentru EMS II-III stopnje, to je EMS III-IV stopnje,“ so sporočili s hrvaške seizmološke službe.

„Šlo je za šibek potres, a so ga državljani zelo čutili, saj je bilo ponoči, ko je vse mirno. Poleg tega so Zagrebčani zaradi tega, kar se je zgodilo pred nekaj leti, občutljivi na potrese, zato so se zaskrbljujoče odzvali,“ je za Index.hr povedal seizmolog Krešimir Kuk.

„Skočil sem iz postelje kot takrat, ko je bil velik potres. Ropotalo je, tako da se je postelja močno tresla,“ pa je nekaj komentarjev na potres, ki so ga čutili tudi v Sloveniji, predvsem v okolici Brežic.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www

12
60 SEK