• -0.89C Novo mesto
  • 21:16
  • Tor, 24.11.2020

Cvičkove princese se zbrale na Trški Gori

V soboto, 27. februarja, so se na Trški Gori zbrale cvičkove princese. Povabila jih je aktualna 17. cvičkova princesa Eva Somrak, ki prihaja iz same vinorodne dežele Trška Gore, kjer uspevajo najlepše trte in kjer se pije najboljši cviček.

princese4

Mladi vinogradnik Janez Colnar jim je v degustiranje ponudil zanimiv izbor njegovih odličnih vin.

TRŠKA GORA – Na povabilo se je odzvalo sedem deklet, ki so v preteklih letih ponosno nosile krono cvičkove princese; to so bile Lea Marija Colarič Jakše (1999), Barbara Kramar (2006), Sonja Žagar (2007), Vesna Komatar (2008), Vesna Perko (2009), Martina Baškovič (2010) IN Andreja Simeonov (2013). Med srečanjem so se nam pridružili tudi Matjaž Jakše (predsednik ZDVD), Jože Bašelj (predsednik DV Trška Gora) in Miran Jurak (podpredsednik ZDVD).

Princese so uživale ob prekrasni pogostitvi, ki jo jim je pripravilo Turistično kulturno društvo Trškogorske srce iz Trške gore. Razvajali so jih z odlično pripravljeno tradicionalno zidaniško hrano, okus pa je čudovito dopolnil izbrani cviček.

Med druženjem jim je bilo predstavljeno delovanje društva ter trškogorski zidaniški turizem, ki ga nudi tudi zidanica Verček, ki jih je ta dan prijazno sprejela pod svojo streho. V nadaljevanju srečanja so se napotile na degustacijo v vinsko klet Colnar. Mladi vinogradnik Janez Colnar jim je v degustiranje ponudil zanimiv izbor njegovih odličnih vin. Po degustaciji je sledila večerja v gostilni Pugelj, kjer so večer zaključile ob prijetnem pogovoru o novih ciljih in podvigih ter o starih spominih in v teh letih stkanih prijateljstvih. Vir: Cvičkove princese