Danes temperature do 34 stopinj C, jutri toča, veter in nalivi

30. jun. 2024, ob 14.49
731
70 SEK

V ponedeljek bodo Slovenijo zajele plohe in nevihte, ki bodo lahko tudi močnejše, so opozorili na Agenciji RS za okolje (Arso). Možni so toča, močni sunki vetra in krajši nalivi. Predvsem v severovzhodni Sloveniji bodo možna razlivanja hudournikov in zastajanje padavinske vode, vodotoki pa lahko velike pretoke dosežejo tudi drugje.

Po današnjem pretežno jasnem vremenu se bodo v ponedeljek dopoldne v severni Sloveniji začele pojavljati krajevne plohe in nevihte, popoldne in zvečer pa tudi drugod. Možne bodo tudi močnejše nevihte. Sprva bo pihal veter južnih smeri, popoldne in zvečer pa bo zapihal okrepljen severni veter, so danes sporočili iz Arsa.

Danes bo precej jasno, nekaj spremenljive oblačnosti bo v severozahodni Sloveniji, kjer popoldne ni izključena kakšna nevihta. Zapihal bo jugozahodni veter, ki se bo popoldne nekoliko okrepil. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 31, v vzhodnih krajih do 34 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.
Okus poletja: 5 receptov za osvežilne limonade
S svojo bledo rumenkasto barvo, kiselkastim okusom in pravo zakladnico vitaminov limonada gasi žejo že veliko generacij. Današnji podatki kažejo, da sladkan sok limone najbrž izvira iz Azije, od

V ponedeljek čez dan in zvečer bodo ob plohah in nevihtah prehodno hitro naraščali posamezni hudourniški vodotoki in manjše reke. Možna bodo razlivanja vodotokov in zastajanje padavinske vode. Verjetnost za to bo večja v severovzhodni Sloveniji. Tudi drugod v severnem in vzhodnem delu države lahko posamezne reke prehodno dosežejo velike pretoke. V južni Sloveniji bodo pretoki rek še naprej ustaljeni.

V torek, ko bo možna le še kakšna ploha, bodo reke upadale.

N. D.; Foto: arhiv

731
70 SEK