• 17.15C Novo mesto
  • 23:19
  • Pet, 14.08.2020

FOTO: Debela toča poškodovala več sto hiš, sprejeli neverjetnih 851 klicev na pomoč

Močnejše neurje, ki je s seboj nosilo tudi točo, je po 19. uri zajelo Koroško, kasneje pa še območje severno od Ljubljane. Na Prevaljah in v Mežici so na terenu gasilci.

Po podatkih centra za obveščanje je neurje prizadelo številne občine, in sicer na Koroškem, Savinjsko-šaleškem, Domžalskem, Celjskem, tudi Ljubljano in nekatere obljubljanske občine, zajelo je tudi Zasavje in območje Trebnjega, pa tudi nekatere občine v Prlekiji.

Najhuje v Domžalah

Ponekod je klestila tudi toča. Najhuje je bilo v Domžalah, kjer je poškodovalo več sto stanovanjskih in drugih objektov ter avtomobilov, številne objekte je tudi zalilo.

Toča je ponekod na območju občine Domžal včeraj zvečer dosegla debelino okrog 8 cm in povzročila ogromno gmotno škodo….

Objavil/a Neurje.si dne Sreda, 29. julij 2020

Še ena fotografija, ki veliko pove o velikosti včerajšnje toče na območju Domžal. 😮🌩️Žiga M. Metelko, hvala za poročanje.

Objavil/a Neurje.si dne Četrtek, 30. julij 2020

Spodnje fotografije posledic včerajšnje debele toče prihajajo iz kraja Rodica, na severni strani Domžal. Nastja Volf, hvala za poročanje.

Objavil/a Neurje.si dne Sreda, 29. julij 2020

V občini Domžale je bilo ponoči na terenu 250 gasilcev in pripadnikov zaščite in reševanja, domžalskim so pomagali tudi gasilci bližnjih prostovoljnih gasilskih društev, in sicer iz Mengša, Loke, Trojan, Lukovice in Krašnje. Regijski center za obveščanje je za območje domžalske občine med 21. in 23. uro “sprejel neverjetnih 851 klicev na pomoč”, reševalne enote pa so napotili na 321 naslovov, so v centru objavili na svojem Facebook profilu.

Kot so napovedali, jih danes čaka popis škode in načrt najnujnejše sanacije. Neurje je najhuje prizadelo naselja Domžale, Vir in Rodica, toča je začela padati okoli 20.30 in padala več kot pol ure. Sprva so padala manjša zrna toče, kmalu pa tudi pet in več centimetrov debela toča.

NaDlani.si; Foto: facebook.com/StormchasersSlovenija