• 14.55C Novo mesto
  • 00:57
  • Čet, 04.06.2020

Deževje rušilo drevesa, za danes pa je spet napovedano …

Dež in veter sta po nekaterih delih države včeraj že povzročala nevšečnosti. Na Jezerskem in na glavni cesti Podtabor-Tržič je bil zaradi padlega drevja popoldan na cesti oviran promet, na cesti Zali Log-Davča pa je prišlo do podora kamenja in zemlje na cesto, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Obenem opozarjajo, da na tej cesti obstaja možnost novega plazenja. Vse ovire so bile s cest sicer že odstranjene.

Po podatkih Uprave za zaščito in reševanje pa so kobariški prostovoljni gasilci v večernih urah posredovali na dveh lokacijah v občini Kobarid, kjer so s cestišča odstranjevali podrta drevesa. Podrta drevesa so na cesti Vrsno-Kamno v občini Tolmin odstranjevali tudi tolminski prostovoljni gasilci.

Ob 18.22 pa so v Kuteževem, občina Ilirska Bistrica, gasilci prostovoljnega gasilskega društva Podgora-Podgraje s pomočjo gradbene mehanizacije očistili 30 metrov obcestnega jarka iz katerega se je izlivala meteorna voda in ogrožala bližnji stanovanjski objekt, je še zapisano na spletni strani uprave za zaščito in reševanje.

In kakšno bo vreme?

Plohe bodo danes postopno ponehale. V severni in severovzhodni Sloveniji bo prehodno zapihal severni veter. Popoldne se bo prehodno delno razjasnilo, proti večeru bo spet začel pihati jugozahodnik, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 18 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Ponoči bo na zahodu znova začelo deževati, do torka zjutraj pa tudi že marsikje drugod do Sloveniji. Vmes bodo plohe in posamezne nevihte. Jugo ob morju se bo okrepil. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 12, ob morju do 16 stopinj Celzija. V torek bo oblačno in deževno, dopoldne bodo še možne nevihte. Pihal bo južni do jugozahodni veter, ob morju predvsem dopoldne jugo. Zvečer bo dež večinoma ponehal. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 17, na Primorskem do 20 stopinj Celzija.

NaDlani.si; Foto: arhiv