• 18.98C Novo mesto
  • 19:43
  • Ned, 12.07.2020

Do konca meseca se bomo cvrli

Če ste čakali pravo, vroče poletje, potem boste že danes prišli na svoj račun. Vremenoslovci so namreč napovedali, da se z današnjim dnem začne prvi letošnji vročinski val, ki bo trajal vsaj teden dni, če ne kar do konca meseca.

TREBNJE – To pomeni, da bodo več dni zaporedoma temperature zraka zelo visoke, dvignile se bodo tudi do 35 stopinj Celzija ali več. Danes bo sicer lahko zapihal jugozahodni veter, potem pa sledi jasno in vroče vreme s popoldanskimi krajevnimi vročinskimi nevihtami (POZOR, nevarnost toče!).

Ob jutrih se bo ogrelo do 20 stopinj, čez dan pa se bodo temperature gibale od 30 do 35. Ta vročina bo trajala vsaj teden dni, zato upoštevajte pravila, ki zajemajo izogibanje aktivnosti na prostem in pitje zadostne količine vode. Vmesne nevihte ozračja ne bodo kaj prida ohladile, zato se ob urah sredi dneva zadržujte v notranjih prostorih, še prej pa pred morebitno točo zaščitite svoje imetje in povrtnine, če je to le mogoče. Bivalne prostore zračite zjutraj oziroma zvečer, potem pa okna in steklene površine zasenčite, da se prostori čez dan ne bodo pretirano segrevali. Ne pozabite na pitje tekočine.

Vir: Arso, M. S.