• 15.31C Novo mesto
  • 22:34
  • Čet, 23.05.2019
  • Prijava

Dolenjski avtobusarji v štrajk

V podjetju Arriva Slovenija ni miru – zato bodo vozniki avtobusov 4. septembra ob 8. uri začeli stavkati, poroča Slovenska tiskovna agencija. Do kdaj bodo stavkali, se stavkovni odbor ni izrekel. Je pa jasen v svoji nameri: terjajo dvig urne postavke ter preklic vseh sankcij proti članom sindikata.

NOVO MESTO – Stavkali bodo vozniki avtobusov v podjetjih Arriva Dolenjska in Primorska, Arriva Štajerska ter Alpetour potovalna agencija. “Stavka traja do sprejema sklepa o prenehanju stavke ali do sklenitve sporazuma o rešitvi stavkovnih zahtev,” so zapisali v sklepu o začetku stavke, ki bo izgledala takole: vozniki se bodo zbrali na avtobusnih postajah ali v garažah.

Nujne vožnje

Delo voznikov v času stavke ne bo povsem ustavljeno. Dejavni bodo minimalno: v času jutranje in popoldanske konice (med 6. in 9. ter med 13. in 16. uro) ter ves čas na tistih linijah, ki vozijo do bolnišnic in drugih zdravstvenih ustanov.

Predsednik stavkovnega odbora je Endre Mesaroš, ki so ga pred tednom dni odpustili iz podjetja zavoljo krivdnih razlogov. Ni nepomembno: Mesaroš je predsednik Sindikata poklicnih voznikov avtobusov Slovenije in voznik avtobusa med Koprom in Piranom.

D.P.