Dolgoletni sosedski spor eskaliral v smrtonosni strelski obračun

11. apr. 2024, ob 14.53
Posodobljeno pred 24 dnevi
39
80 SEK

Tragični dogodki v mirni vasici Podgora v občini Gorenja vas – Poljane so pretresli slovensko javnost. Po navedbah Policijske postaje Škofja Loka je 64-letni moški med delom v gozdu naletel na 52-letnega moškega, ki je brez opozorila začel streljati nanj. Kljub takojšnjemu obvestilu policiji in poskusu nudenja informacij o napadalcu, se je situacija hitro zaostrila, ko se je žrtev nenadoma prenehala odzivati na klice.

 

 

 

 

 

Na prizorišče so prispeli številni policisti, ki so po intenzivni iskalni akciji našli osumljenca, opravljajočega gozdarska dela nekaj sto metrov stran od kraja zločina. Vodja Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Kranj, Primož Donoša, je podal izjavo, ki razkriva grozljive podrobnosti tega dejanja. Osumljeni je uporabil dolgocevno orožje in po streljanju poskusil izbrisati sledi svojega dejanja. Kljub temu da prvotna preiskava doma osumljenca ni prinesla odkritja orožja, so policisti kasneje našli skrito orožje, dušilec, strelivo in daljnogled, za katere sumijo, da pripadajo napadalcu.

Razlog za ta šokantni zločin naj bi bil dolgoletni sosedski spor, povezan z zemljiščem, ki sega več generacij nazaj. Domačini predvidevajo, da je bil motiv za umor prav ta dolgotrajni konflikt, ki je eskaliral v nasilno dejanje. To ni le zgolj kriminalistični primer, ampak tudi tragedija, ki odraža globoko ukoreninjene probleme v medčloveških odnosih in spoštovanju življenja.

Policija je končala kriminalistično preiskavo in osumljenec je priprt, čakajoč na nadaljnje pravne postopke. Ta dogodek je še enkrat opomnil na pomembnost reševanja sporov na mirne načine in pomen sodelovanja skupnosti za zagotavljanje varnosti in miru.

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

Gorenjski policisti in kriminalisti nadaljujejo s svojim delom, da bi zagotovili pravico in varnost za vse državljane. Medtem ko žalujejo za izgubo življenja, je sporočilo jasno: nasilje nikoli ni rešitev.

Vir:povzeto po N1, foto Google maps

39
80 SEK