Dončič ni uspešen le v košarki!

09. maj. 2024, ob 22.01
Posodobljeno pred 2 mesecema
37
90 SEK

Medtem ko se NBA ekipa Dallas Mavericks pripravlja na drugo tekmo polfinala zahodne konference proti Oklahoma City Thunder, ki je prvo srečanje prepričljivo dobila, slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić še naprej postavlja nove mejnike, tokrat v virtualnem svetu.

Dončić, ki velja za enega najbolj spretnih košarkarjev v zgodovini, se ne izkazuje zgolj na parketu. Svoje spretnosti in koordinacijo je dokazal tudi v popularni videoigri Overwatch 2, kjer je dosegel status enega od 500 najboljših igralcev na svetu. To dosežek je še toliko bolj impresiven, saj tekmuje proti milijonom igralcev globalno.

“V Overwatch 2 se pomerim z igralci z vsega sveta, kar je zame nov in zanimiv izziv,” je Dončić povedal v nedavnem intervjuju. “Košarka in videoigre zahtevajo hitro razmišljanje in odločanje, kar mi na nek način pomaga tudi na košarkarskem igrišču.”

Ta dosežek prihaja v času, ko je Dončić z Dallasom osredotočen na napredovanje v končnici NBA, kjer si prizadevajo izboljšati svoj položaj po porazu v prvi tekmi. Kljub temu da v uvodni tekmi ni bil najbolj natančen pri metih, saj je zadel le šest od devetnajstih poizkusov, Dončić ostaja ključni igralec za Mavse.

Overwatch 2, ki ga mesečno igra več kot 23 milijonov ljudi, je za Dončića postal ne samo sprostitev, ampak tudi priložnost za nadaljnji razvoj svojih spretnosti. “Videoigre mi omogočajo, da ohranjam ostrost uma in hkrati nekoliko sprostim,” pravi Dončić.

Okus poletja: 5 receptov za osvežilne limonade
S svojo bledo rumenkasto barvo, kiselkastim okusom in pravo zakladnico vitaminov limonada gasi žejo že veliko generacij. Današnji podatki kažejo, da sladkan sok limone najbrž izvira iz Azije, od

Dončić, ki je že od lani opažen v najvišjih rangih Overwatch 2, potrjuje, da so njegove sposobnosti v igri in športu resnično izjemne. Kot 25-letni vodja Teksanov se bo znova izkazal na prihajajoči tekmi, ki bo potekala v Oklahomi. Po tej tekmi se bo serija preselila v Dallas, kjer bodo Mavsi poskušali izenačiti in prevzeti vodstvo v seriji.

Luka Dončić tako nadaljuje z dokazovanjem, da je njegov talent večplasten, njegova sposobnost vodenja in izvajanja pod pritiskom pa navdihuje tako na košarkarskem parketu kot v digitalni areni.

37
90 SEK