• 29.68C Novo mesto
  • 16:56
  • Pet, 07.08.2020

Drama v Ljubljani: mož okužen, žena tajila, grozi jima zapor

Zvečer se bo na seji sestala slovenska vlada, ki bo vnovič preučila ukrepe za prihajajoči 2. val koronavirusa.

LJUBLJANA – Včeraj je bilo narejenih 530 testiranjih, od tega je bilo 16 okužb pozitivnih, na petih mejnih kontrolah pa je bilo pri vstopu v Slovenijo izdanih kar 1213 odločb o karanteni!

Neodgovornost brez primere

Jelko Kacin, vladni govorec, je na današnji novinarski konferenci pohvalil, da se državljani držimo ukrepov in priporočil NIJZ-ja. Je pa spomnil na bizaren primer iz Ljubljane, kjer sta se dva tuja državljana vedla blazno neodgovorno. Pričakovati je, da bosta obravnavana zaradi suma širjenja okužbe iz malomarnosti. Grozi pa jima denarna oz. zaporna kazen.

Bolečine v trebuhu

Po dosedaj znanih podatkih, zapisali so jih na rtvslo.si, sta osumljena 37-letna in njen 40-letni zakonski partner, ki je že od 20.6. uradno okužen. Pred dnevi je ženska klicala na 112 in potožila nad bolečinami v trebuhu, o moževi okužbi je molčala. Niti o tem ni obvestila osebja, ki je poskrbelo za prevoz na UKC LJ. Da je mož okužen, je povedala šele nekaj ur kasneje! Še več: njen mož je kljub okužbi še naprej hodil v službo.

Seja vlade

Zvečer se bo na seji sestala slovenska vlada, ki bo vnovič preučila ukrepe za prihajajoči 2. val koronavirusa. Ob tem bodo pod drobnogledom predvsem domovi za starejše občane. „Skrbijo razmere v domovih za starejše občane, kamor je spet udrl virus,“ poudarja Kacin.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Nadlani.si