Drama v novomeški bolnišnici, zahteval je takojšnjo obravnavo

09. jul. 2024, ob 06.43
1312
90 SEK

Na območju Policijske uprave Novo mesto (Dolenjska, Posavje in Bela krajina) se je ta konec tedna odvijalo veliko število javnih prireditev, na katerih je v preteklih letih prihajalo tudi do večjih in množičnih kršitev javnega reda in miru. S prilagojeno organizacijo dela in povečano prisotnostjo policistov so le ti uspeli zagotoviti javni red in mir in do hujših kršitev ni prišlo. Prisotnost smo okrepili tudi na območjih, ki so varnostno bolj obremenjena. Pri zagotavljanju javnega reda in miru, kontroli cestnega prometa in preprečevanju kaznivih dejanj so poleg policistov policijskih postaj PU Novo mesto sodelovali tudi policisti Posebne policijske enote PU Novo mesto, vodniki službenih psov PP VSP Novo mesto in policisti konjeniki. Širše območje smo pregledovali tudi s pomočjo policijskega helikopterja. 

Prijeli kršitelja, ki je neupravičeno pobirali prostovoljne prispevke

6. julija so bili obveščeni, da naj bi se pred prodajalno v Žabji vasi neznanec izdajal za gluhonemo osebo in od mimoidočih pobiral prostovoljne prispevke. Policisti PP Novo mesto so na kraju izsledili moškega in ugotovili njegovo identiteto. 35-letni državljan Romunije je zbiral prostovoljne prispevke brez ustreznih dovoljenj. Zaradi kršitve so mu izrekli globo.

Moteče predvajanje glasne glasbe

6. julija nekaj pred 20. uro so bili obveščeni o motečem predvajanju glasne glasbe v naselju Brezje. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je glasno glasbo predvajala 25-letnica. Zaradi kršitve javnega reda in miru so ji izdali plačilni nalog.

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

Motil javni red in mir v bolnišnici

Policisti PP Novo mesto so 7. julija popoldne posredovali zaradi kršenja javnega reda in miru v bolnišnici, kjer naj bi se moški nedostojno vedel do osebja in pacientov, grozil in zahteval takojšnjo obravnavo. Policisti so vzpostavili javni red in mir in ugotovili identiteto kršitelja. 26-letniku, ki je bil pod vplivom alkohola, so zaradi kršitve javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

N. D:; Foto: google

1312
90 SEK