Dramatičen večer v Mostah, zamaskirana roparja z orožjem v rokah izpraznila blagajno

10. mar. 2024, ob 14.48
Posodobljeno pred 1 mesecem
27
80 SEK

V senci večernega mraka se je v Mostah zgodil rop, ki je zaradi svoje drznosti in izvedbe spominjal na filmske prizore iz Hollywoodskih filmov. Včeraj, malo pred zaključkom delovnega časa, sta dva zamaskirana nepridiprava vstopila v lokalno trgovino, pri tem pa s pištolami v rokah zahtevala izročitev gotovine. Zaposleni in trije prisotni kupci so se znašli v grozni situaciji, ko so morali leči na tla, roparja pa sta jim zvezala roke in odvzela osebne predmete.

Neustrašna dvojica je nato brez obotavljanja odprla blagajno in iz nje vzela več bankovcev, preden sta se odpravila v noč. Kljub grozečim okoliščinam je k sreči ostalo le pri materialni škodi, saj med dogodkom ni bil poškodovan nihče od prisotnih.

Roparja sta s pištolami v rokah zahtevala izročitev gotovine.

Policija je takoj po prijavi sprožila obsežno iskalno akcijo, ki je vključevala zbiranje obvestil in pregled nadzornih kamer v bližini kraja dogodka. Opis osumljencev kaže na višjo postavo in temno obleko, pri čemer so bili njuni obrazi skriti za maskami z izrezom za oči. Zaradi uporabe rokavic policija predvideva, da sta storilca skušala preprečiti morebitno identifikacijo.

V luči tega dogodka policija poziva morebitne priče ali osebe, ki bi lahko imele koristne informacije o ropu ali identiteti osumljencev, da stopijo naprej in pomagajo pri razjasnitvi okoliščin. Ta drzen rop je znova odprl vprašanja o varnosti v mestnih središčih in poudaril pomen skupnih prizadevanj skupnosti in policije za zagotavljanje miru in varnosti v našem okolju.

To so kraji, kjer lahko opazujete najlepše sončne zahode na svetu
Sončni zahodi so ena tistih naravnih lepot, ki očarajo vsakogar. Ne glede na to, kolikokrat v življenju vidimo lep sončni zahod, ga je vedno prijetno videti in se ga nikoli ne naveličamo. Čarobn

Pripravil: NaDlani.si, vir: PU Ljubljana, foto: Canva

27
80 SEK