• 16.26C Novo mesto
  • 08:20
  • Tor, 14.07.2020

Družina iz Posavja potrebuje pomoč! Brez doma ostali Aleks (5), Žiga (3) in starša

KRŠKO – Pisali smo, da solicisti PP Krško so bili 27. novembra nekaj pred 21. uro obveščeni o požaru stanovanjske hiše v kraju Trška Gora. Požar so gasilci omejili in pogasili, dve osebi, ki sta bili v času požara v hiši, pa sta uspeli še pravočasno zapustiti objekt. Reševalci so v bolnišnico odpeljali 41-letnega moškega in enega izmed gasilcev, oba naj bi se nadihala ogljikovega monoksida.

Kaj se je zgodilo?

Kot poročajo lokalni mediji, so brez doma ostali petletni Aleks, triinpolletni Žiga ter mamica Petra Makovec in oče Slavko Mohar. Kot pravijo na Rdečem križu Krško, so ognjeni zublji hišo povsem uničili. Družina, kjer je zaposlen samo oče, kot invalid le za štiri ure, je ostala brez vsega. Kar ni uničil ogenj, je uničila voda. »Zaradi ogromnih količin nastalega dima, je bil oče odpeljan na urgenco nujne medicinske pomoči Krško, 3-letnika pa so oskrbeli na licu mesta. Družina je še vedno v šoku.«

Za najnujnejše je RKS – Območno združenje Krško, skupaj z Občino Krško, CSD Posavje in srčnimi posamezniki, poskrbelo, ker pa je stanovanjski objekt, dom družine Makovec – Mohar, povsem uničen, družina pa je ostala brez vsega imetja, bodo na RKS – Območnem združenju Krško zbirali sredstva za izgradnjo oz. obnovo doma.

Kam nakazati denar?

Svoje prostovoljne prispevke lahko nakažete na: TRR SI56031551000004064 BIC: SKBASI2X s pripisom za “družino Makovec-Mohar” ali SI00 219-29 Sredstva bodo namensko porabljena za izgradnjo oz. obnovo njihovega novega doma.

Hvala vsem, ki boste s svojimi prostovoljnimi prispevki pomagali mladi družini ponovno postaviti svoj dom!

NaDlani.si; Fotografija je simbolična. Foto: arhiv