Dve prometni nesreči v Dolenjski regiji,voznica huje poškodovana

17. maj. 2024, ob 12.24
Posodobljeno pred 2 mesecema
25
100 SEK

Danes dopoldne sta se v Dolenjski regiji zgodili dve prometni nesreči, v katerih sta bila udeležena osebna avtomobila. V prvi nesreči je bila huje poškodovana 61-letna voznica, v drugi pa je bil povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Huje poškodovana voznica pri Žužemberku

Nekaj po 9. uri zjutraj se je na cesti med Žužemberkom in Bičem, pri odcepu za Reber, zgodila prometna nesreča. Policisti PP Dolenjske Toplice so po prihodu na kraj dogodka opravili ogled in ugotovili, da je 61-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom. Vozilo je trčilo v brežino in se nato prevrnilo. Reševalci so huje poškodovano voznico nemudoma oskrbeli in jo odpeljali v bolnišnico. Njeno zdravstveno stanje ostaja resno, vendar stabilno.

Prometna nesreča v Novem mestu: Voznik brez dovoljenja in pod vplivom alkohola

Nekaj po 11. uri je bila policija obveščena o prometni nesreči z udeležbo dveh vozil v križišču Topliške in Šmihelske ceste v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so po ogledu kraja nesreče in zbiranju obvestil ugotovili, da je 31-letni voznik osebnega avtomobila Kia Sportage pripeljal po Šmihelskem mostu. V križišču s Topliško cesto je obvozil avtomobil voznice, ki je stala pred prehodom za pešce, in trčil v avtomobil druge voznice, ki je pravilno pripeljala iz nasprotne smeri.

Tedenski horoskop za vse znake od 22. do 28. julija
Teden je hitro naokoli, tedenski horoskopi si v taki vročini prehitro sledijo, a tako je. Ko smo gledal celotno astrologijo leta 2024, smo videli, da se bo poleti zgodil velik premik, tako na osebni

V nesreči na srečo ni bil nihče poškodovan. Policisti pa so ugotovili, da 31-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Poleg tega je bil pod vplivom alkohola, saj je v litru izdihanega zraka imel 0,69 miligramov alkohola (1,4 g/kg). Policisti so vozniku zasegli avtomobil in bodo zoper njega na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu.

Poziv k previdnosti in odgovornemu vedenju na cestah

Policija ob teh dveh nesrečah ponovno opozarja voznike na pomen prilagajanja hitrosti voznim razmeram ter odgovorno vedenje na cestah. Voznike pozivajo, naj spoštujejo prometne predpise, še posebej glede hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola. Z doslednim upoštevanjem prometnih pravil lahko namreč preprečimo številne nesreče in ohranimo varnost vseh udeležencev v prometu.

25
100 SEK