Eksplozija v hidroelektrarni, poškodovanih več ljudi

10. apr. 2024, ob 09.30
Posodobljeno pred 24 dnevi
11
60 SEK

V dramatičnem dogodku, ki je pretresel Italijo, je prišlo do močne eksplozije v hidroelektrarni, ki je povzročila hude poškodbe najmanj štirim ljudem, medtem ko je šest oseb še vedno pogrešanih. Incident se je zgodil v umetnem jezerskem bazenu Suviana, ki leži v občini Camugnano, locirani na slikovitih bolonjskih Apeninih.

 

Po navedbah uradnih virov se je eksplozija zgodila v generatorju, ki je bil neposredno povezan s turbino elektrarne, okoli 15. ure popoldne. Na prizorišče nesreče so bili nemudoma napoteni reševalni helikopterji in več kot 70 gasilcev, ki so se pridružili iskalni operaciji za pogrešanimi osebami in nudenju prve pomoči poškodovanim.

Policija in reševalne ekipe so obsežno preiskovale območje, župan Camugnana, Marco Masinara, pa je podal dodatne informacije, po katerih naj bi požar, ki je verjetno vodil do eksplozije, izbruhnil na devetem nadstropju elektrarne, ki se nahaja približno 30 metrov pod površino jezera.

V času poročanja še vedno ni bilo jasno, kaj je povzročilo eksplozijo in ali obstaja kakršno koli tveganje za dodatne poškodbe ali okoljsko škodo. Lokalne oblasti in reševalne službe so nadaljevale s prizadevanji za reševanje in oceno stanja, medtem ko je bila skupnost pozvana k previdnosti in sledenju uradnih navodil.

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

Vir: N1

11
60 SEK