• 11.2C Novo mesto
  • 02:31
  • Pon, 28.09.2020

Erjavec šokiral z zadnjo politično izjavo

Karl Erjavec je za STA sporočil, da se ne umika le iz aktivne politike, temveč tudi iz javnega življenja. Po porazu na kongresu Desusa ne vidi več razloga in potrebe, da bi bil še naprej obrambni minister oz. član vlade. S premierjem Marjanom Šarcem se bo pogovoril o datumu odstopa.

»Umikam se iz politike in bom podal tudi odstop s položaja ministra za obrambo. Bil sem od leta 2004 v vseh vladah do sedanje aktualne vlade, minister na različnih resorjih. Po odločitvi kongresa, da ne bom več vodil stranke Desus, ne vidim več razloga, da bi bil se naprej minister oziroma član vlade,« je pojasnil v pisni izjavi.

Ponosen na dosežke stranke pod njegovim vodstvom v zadnjih 15 letih.

Erjavec je ponosen na dosežke stranke pod njegovim vodstvom v zadnjih 15 letih. Kot je poudaril, je bil Desus v tem času vedno ključen akter pri oblikovanju različnih vlad in pomemben akter tudi pri oblikovanju aktualne vlade. Na to je ponosen, je navedel in zatrdil, da v različnih vladah ni bil zaradi osebnega prestiža.

Erjavec se je zahvalil vsem, ki so ga v teh 15 letih spremljali in podpirali na njegovi politični poti, zlasti njegovi družini: »Vsi so bili odlični sodelavci.«

»Prišel je čas, da se posvetim drugim stvarem v življenju. Stranko pa sem vedno vodil s srčnostjo in neizmerno voljo, da bi nekaj naredil za upokojence. Upam, da bodo to prepoznali tudi tisti, ki tega niso opazili oziroma niso tega želeli opaziti,« je navedel Erjavec in dodal, da je hvaležen vsem tistim, ki so ta njegov politični angažma za upokojence prepoznali. »Vse, kar sem delal kot predsednik stranke in kot minister, sem delal v dobri veri in v prepričanju, da delam prav.« Pravi tudi, da je to njegova zadnja politična izjava za medije, ker se ne umika samo iz politike, ampak tudi iz javnega življenja.

STA; Foto: youtube