Eva Irgl zapušča mesto predsednice Komisije za peticije, človekove pravice in enake možnosti

28. mar. 2024, ob 16.55
Posodobljeno pred 25 dnevi
29
100 SEK

Eva Irgl, nekdanja televizijska voditeljica in ugledna političarka, je danes uradno sporočila, da zapušča mesto predsednice Komisije za peticije, človekove pravice in enake možnosti. To novico je delila ob obsežnem zapisu o svojem delu in prispevku, ki ga je v svojem mandatu dala skupnosti. S svojo elegance in strokovnostjo je Eva Irgl postala prepoznavno obličje slovenske politike, znana po svojem zavzemanju za človekove pravice in enakopravnost.

Slika: Instagram

Irglova, ki se lahko pohvali z izjemno kariero, tako na televizijskih zaslonih kot v političnih krogih, je bila zvesta članica Slovenske demokratske stranke (SDS), dokler ni pred kratkim odločila zapustiti strankine vrste. Njena odločitev o odhodu je prišla kot presenečenje mnogim, a še bolj presenetljiva je bila novica, da s tem izgublja tudi svojo pozicijo na čelu Komisije za peticije, človekove pravice in enake možnosti. To mesto je zasedala vrsto let, kjer je bila znana po svojem predanem in srčnem delu.

V svojem zahvalnem zapisu je Irglova izrazila iskreno hvaležnost za priložnost, da je lahko služila svoji državi in njenim ljudem. “Komisiji pa tudi v prihodnje želim dobro delo, predvsem pa, da ohrani duh sodelovanja, srčnost in toplino, spoštljivo komunikacijo in si prizadeva za dobro vseh,” je zapisala.

Odločitev o njenem odhodu je sprožila številna ugibanja o prihodnosti komisije in o Irglovi sami. Kaj jo čaka v naslednjem poglavju njenega življenja, ostaja predmet špekulacij in pričakovanj.

Irglova je v svoji politični karieri postavila visoke standarde in ostaja zgled mnogim, ki si prizadevajo za izboljšanje družbe. Njeno delo v Komisiji za peticije, človekove pravice in enake možnosti je bilo vedno usmerjeno v iskanje skupnega dobra in zagotavljanje, da so bila slišana vsa mnenja. Njena zaveza k vrednotam srčnosti, spoštovanja in sodelovanja bo nedvomno pustila trajen pečat.

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

Kot je poudarila v svojem poslovilnem zapisu, si želi, da bi komisija nadaljevala delo v duhu, ki ga je tako močno zagovarjala. Medtem ko bo slovenska politična scena zagotovo čutila njeno odsotnost, bo Eva Irgl ostala pomemben simbol za tiste, ki verjamejo v moč dialoga, spoštovanja in enakopravnosti.

Vir: TočnoTo

29
100 SEK