• 14.88C Novo mesto
  • 15:06
  • Ned, 31.05.2020

Fenomen „oče naroda“ (tudi) na Dolenjskem

Spomnimo: Mokronog-Trebelno je občina od marca 2006, Mirna od februarja 2011.

MIRNA, MOKRONOG – Anton Maver in Dušan Skerbiš bosta nadaljevala delo župana. Maver je v občini Mokronog-Trebelno zbral skoraj 74% glasov, Skerbiš na Mirni skoraj 90%!

Rezultati lokalnih volitev 2018:
MOKRONOG: Anton Maver 73,96%, Uroš Pikl 26,04% (100%)
STRAŽA: Dušan Krštinc 52,26%, mag. Samo Jakljič 37,95% (100%)
ŠKOCJAN: Jože Kapler 81,98%, Franc Kocjan 18,02% (99,79%)
MIRNA: Dušan Skerbiš 88,97%, Dražen Šmuc 11,03 (99,92%)

Rezultati govorijo

„Rezultat je bil skorajda pričakovan glede na minulo delo. Ljudje so dali glas tistemu, ki so mu že dosedaj zaupali in ker so za njim vidni rezultati, verjamejo pa mu še dalje,“ je svojo prepričljivo zmago komentiral Anton Maver, ki verjame, da bo s pomočjo svetnikov nadaljeval s svojo razvojno politiko, ki je najboljša za občino. Maver nam je še povedal, da je že zjutraj odšel na Trebelno na gradbišče, da vidi, kako nadaljuje gradnja vrtca.

Visoka podpora

„Zadovoljen sem, ker so mi občanke in občani namenili tako visoko podporo. S tem so izkazali, da sem dobro delal v zadnjih sedmih letih in pol. To je hkrati tudi obveza za naprej, da skupaj z uspešnimi projekti zagotavljamo visoko kvaliteto življenja,“ pa je povedal Dušan Skerbiš, ki si bo še naprej prizadeval za medsebojno zaupanje in sožitje v občini in medgeneracijsko sodelovanje.

Jasno pa mu je tudi, da občina potrebuje obvoznico, to bo osrednji projekt v nove mandatu. Opozarja pa, da ni vse v njegovih (občinskih rokah), saj bo svoje morala povedati tudi Direkcija za ceste Republike Slovenije.

Oče naroda, oče občine

Kje iskati razloge za prepričljivi zmagi Mavra in Skerbiša? Prvemu so v zadnjih mesecih očitali predvsem predrag projekt in investicijo Športni center Trebelno, Skerbišu še to ne. Oba imata trdno podporo, figurirata kot očeta naroda oz. očeta občine, ki ju vodita od samega začetka. Ljudje so ju sprejeli, cenijo njuno delo, umirjenost, pristop in prepričljivost, kot vrhovni avtoriteti, ki jima preprosto zaupajo.

Spomnimo: Mokronog-Trebelno je občina od marca 2006, Mirna od februarja 2011.

Nadlani.si