• -1.72C Novo mesto
  • 02:11
  • Pet, 03.04.2020

Fire Combat v Žužemberku

Žužemberška panterja Iztok Gliha in Andrej Molek sta se odlično odrezala na prvi letošnji tekmi v gasilski disciplini Fire Combat, ki je potekala v soboto, 27. maja, v Žužemberku.

ŽUŽEMBERK – Aktualna državna prvaka v obeh kategorijah članov sta premagala vse ovire na poligonu pri osnovni šoli  in dokazala, da bosta tudi v letošnjem pokalnem tekmovanju pod okriljem GZ Slovenije  krojila sam vrh. »Tekmovanje v Žužemberku, ki je pravzaprav uvod v letošnje tekme, je v organizacijskem pogledu potekalo brez problemov in tudi brez poškodb,« je povedal Gregor Krakar iz PGD Žužemberk, ki je pripravilo tekmovanje. Tekmovanje Fire Combat zahteva ogromno kondicijsko pripravljenost, veliko vztrajnosti in še več moči. Ekipe dvojic, ki so tudi v manj kot dveh minutah premagale številne ovire, so se soočile s številnimi preprekami, kot so tunel, improvizirana stena, šestmetrski stolp, prenos 75 kilogramov težke lutke, raztegniti 200 kilogramsko cev z vodo in na koncu s curkom zadeti tarčo. V tem težavnostnem tekmovanju se je v treh kategorijah pomerilo 47 ekip iz celotne Slovenije.

V kategoriji mešano je zmaga pripadla žužemberško-dobrniški ekipi MI-2 v sestavi Iztok Gliha in Marjanca Kužnik – pred ekipo Šmartnega in ekipo PGD Hruševje iz Postojne. Med članicami so bile tradicionalno najboljši Vražji Zrečanki, pred tudi tokrat odlično  žužemberško ekipo Smrketi, ki jo sestavljata sestri Mateja in Ana Marija Filipič. Med člani je zmago v skupnem seštevku slavila domača ekipa Panter, ki jo sestavljata Iztok Gliha in Andrej Molek. Zbrane tekmovalce in tekmovalke je med drugim pozdravil tudi žužemberški župan Franc Škufca, ki je skupaj z ostalimi gosti podelil kolajne in pokale. Tekmovanje pa so organizatorji zaključili z gasilsko veselico z ansamblom Urok.

Vir in foto: S. Mirtič