• 24.19C Novo mesto
  • 15:12
  • Sre, 21.08.2019

FOTO: Dež jih ni ustavil

Prostovoljno gasilsko društvo Mirna in 4-ka klub Zabrdje sta v soboto pripravila srečanje lastnikov, voznikov, ljubiteljev in simpatizerjev vozil Tomos in Tomos Puch. Prvi tovrstni dogodek v Mirnski dolini (omogočila ga je Občina Mirna) je potekal minulo soboto.   

ZABRDJE PRI MIRNI – V Zabrdju se več tednov pripravljali na sobotni dogodek – posekali so grmovje ob brežini, pokosili travo, uredili travnik in pripravili postavili šotor, ki je bil zagotovilo, da bodo obiskovalci varni tako pred soncem kot pred morebitnim dežjem.

Prvega srečanja Tomos Puch se je udeležilo okoli 60 motorjev, ena skupina se je v Zabrdje pripeljala celo s Koroške. Dež je sicer okrnil dogajanje in udeležbo, a tisti, ki so prišli, so uživali. Upoštevajoč vremenske razmere so organizatorji z izvedbo dogodka in razpoloženjem na srečanju izjemno zadovoljni.

Pred začetkom panoramske vožnje je začelo deževati, a fantje se ji niso odrekli, še več, med najmočnejšim dežjem tega dne se jih je 40 pogumno odpravilo na pot iz Zabrdja preko Slovenske vasi v Šentrupert in naprej v Mokronog, nato pa skozi Slepšek, Volčje Njive in Mirno nazaj v Zabrdje. In tisti, ki so jih med vožnjo opazili, niso mogli skriti navdušenja in občudovanja nad pogumom, da so v takem vremenu sedeli na motorju.

Panoramski vožnji so sledile družabne in spretnostne igre, najboljši so prejeli pokale, zvečer pa se je dogajanje nadaljevalo s pravo gasilsko veselico z ansamblom Prva liga. Podeljena pa je bila tudi glavna nagrada na srečolovu – Tomos avtomatik. Organizatorji upajo, da ga bo novopečeni lastnik veliko vozil.

»Bravo 4-ka klub Zabrdje, niti v sanjah si ne bi mogli ob takem vremenu zamisliti boljšega scenarija. Zahvala gre vsem udeležencem srečanja TOMOS – PUCH, posebno bi se zahvalil vsem donatorjem, prostovoljcem, občini Mirna in nenazadnje PGD Mirna za nesebično pomoč in požrtvovalnost pri organizaciji tega dogodka,« je po dogodku zahvalo strnil Igor Ločičnik iz 4-ka klub Zabrdje.

Organizatorji sobotnega dogodka so se sicer pridružili akciji Dobrodelni za Laro. Za 3,5-letno Laro iz okolice Tržišča so zbrali veliko vrečo zamaškov.

Vir: mirna.si
(Foto: Igor Ločičnik Bohorc)