• 17.27C Novo mesto
  • 08:02
  • Ned, 07.06.2020

FOTO: Hude težave zaradi dežja in močnega vetra, reke naraščajo

Obilne padavine z nalivi, ki so danes zajele državo, so največ težav povzročile v zahodni in osrednji Sloveniji. Meteorne vode so zalile 21 stanovanjskih in drugih objektov, zalitih pa je bilo tudi več cestišč. Zaradi močnega vetra in razmočenih tal se je podrlo večje število dreves, ki so ovirala promet, eno pa je padlo tudi na streho vozila.

Na centru za obveščanje uprave za zaščito in reševanje beležijo 44 dogodkov v občinah Bohinj, Bovec, Brežice, Kobarid, Kočevje, Krško, Laško, Osilnica, Radovljica, Sevnica, Slovenj Gradec in Tolmin.

Sunek vetra v Prvačini v občini Nova Gorica je podrl večji šotor za spravilo sena in kmetijskih strojev, v Idriji pa je poškodoval streho bolnišnice, so sporočili iz centra za obveščanje.

Padlo tudi prek 400 mm dežja

Reke v zgornjem Posočju se postopno umirjajo, naraščajo pa reke na območju Bohinja. Gladina Bohinjskega jezera je v zadnjih dveh dneh narasla za dober meter in pol in še narašča, je agencija za okolje objavila na Twitterju. V zaledju jezera je v tem času ponekod padlo tudi prek 400 mm dežja.

Glavnina padavin se je sedaj pomaknila v južno Slovenijo, tudi tam reke naraščajo, možna so razlivanja.

Dež bo v prvem delu noči večinoma ponehal. V sredo bo na vzhodu deloma sončno in povečini suho vreme, drugod bodo občasno krajevne padavine, deloma plohe, na zahodu tudi kakšna nevihta.

NaDlani.si; Foto: arhiv