• 6.9C Novo mesto
  • 09:32
  • Tor, 28.01.2020

FOTO: Ljubitelji starodobnikov so se pridružili še zvezi

V  prostorih gostilne Ulčnik – Majcen v naselju Vrhek pri Tržišču je 23. marca potekala redna letna skupščina Kluba ljubiteljev starih vozil Mirnske doline Hrast Tržišče.

 

TRŽIŠČE – Klub, ki ima 160 članov, je najbolj znan po vsakoletni organizaciji državnega prvenstva v dirki starodobnikov za pokal Malkovca, letos ga bodo pripravili že 15.

 

Uvodnemu pozdravu predsednika Tonija Janežiča je sledila izvolitev delovnega predsedstva in poročila posameznih sekcij kluba, kjer so bili predstavljeni rezultati dela v minulem letu.

 

Za največjo promocijo kluba vsekakor skrbi tekmovalna ekipa v sekciji športnih motoristov, tako s stalno udeležbo na dirkah starodobnikov kot tudi s svojimi odličnimi rezultati. Grm Sašo, Medved Alojz, Lices Igor in Bence Iztok so letos  odpeljali šest dirk, skupno pa so osvojili 3. mesto v državnem prvenstvu. Iztok Bence je vozil tudi v prvenstvu Alpe Adria, kjer je po osmih dirkah osvojil skupno 3. mesto, kar je zavidanja vreden dosežek.

 

Osrednja tema letošnje skupščine pa je bilo glasovanje članov o vstopu kluba v Zvezo SVS – Zvezo slovenskih društev ljubiteljev starodobnih vozil. Vstop v Zvezo SVS je bil potrjen z veliko večino, saj so zanj glasovali vsi prisotni člani. S tem so članom kluba še naprej zagotovljene ugodnosti, ena največjih je nižji znesek pri registraciji svojih starodobnih vozil, kar  precej pripomore k ohranjanju večjega števila premične starodobne dediščine na naših cestah.

 

Pred koncem skupščine je Alojz Gregorčič predlagal izdelavo prapora, saj gre za simbol, ki veča prepoznavnost kluba. Predlog je bil sprejet z navdušenjem, zato je bil lep del sredstev za izdelavo zbran že na sami skupščini.

 

Po opravljenem rednem delu skupščine je bila beseda predana še gostom, in sicer  predsednici turističnega društva Tržišče Mileni Knez, predsednici aktiva kmečkih žena Nevenki Flajs, podžupanu občine Sevnica Janez Kukcu in pa predsedniku KS Tržišče Janezu Virantu.

 

Po skupinskem fotografiranju je sledila skupinska vožnja, nato pa še piknik v prostorih kluba, ki je zaokrožil lepo nedeljsko popoldne.

 

Besedilo in foto: Klub ljubiteljev starih vozil Mirnske doline »Hrast« Tržišče